UMRO BENI ČEN! Teška bolest je bila jača!
Džeki Čen, Foto: Profimedia

POTRESNO

UMRO BENI ČEN! Teška bolest je bila jača!

Prema izveštajima hongkonških medija, Čen je dijagnostikovan rak nazofarinksa (ili rak nosa) prošle godine, nakon što se razboleo

Objavljeno:

Hongkongski režiser Benni Chan Muk-Sing, koji je najpoznatiji po režiji filmova o Džeki Čan-u, poput Nove policijske priče i Ko sam ja.

Umro je juče (23. avgusta) nakon borbe sa karcinomom.Imao je 58 godina. Prema izveštajima hongkonških medija, Čen je dijagnostikovan rak nazofarinksa (ili rak nosa) prošle godine, nakon što se razboleo dok je snimao svoj poslednji film, Raging Fire, u kome su glumili Doni Ien i Nikolas Tse. Iako je završio režiju Plamen, nije bio u stanju da dovrši postprodukciju na filmu. Čen je započeo karijeru kao pomoćnik poznatog reditelja Džona Toa dok je bio na TVB-u, prije nego što je prešao na režiju vlastitih filmova. Rediteljski debi debitovao je 1990. godine u filmu „ Romantični momenat “ u produkciji To i glumio Andija Laua i Jacklin Vu-a. Glumac veteran Ng Man-tat kasnije je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca na 10. hongkonškim filmskim nagradama za ulogu u filmu. Čen je 1996. režirao, producirao i ko-napisao kritički poznati Bullet koji je osvojio nagrade za montažu filma na Filmskom festivalu Zlatni konj i Hong Kong Film Avards te godine.

Chan je bio poznat i po režiji brojnih filmova o Džeki Čenu, a to su komedije Rob-B-Hood, Ko sam ja, Shaolin i Nova policijska priča, dramatično ponovno pokretanje franšize Policijske priče akcione zvezde, koja je prikupila brojne nominacije za nagrade .Takođe, poznat je po zločinima i policijskim trilerima, poput policajaca Gen-Ks, Bele oluje, Poziv heroja, Povezani i mnogih drugih. Ien, koji je prvi put sarađivao sa Chanom na TV seriji Kung Fu Master i Šaka besa u periodu 1995-1997. juče je na svom zvaničnom Instagram nalogu podelio srdačnu počast direktoru. "Nedostajaće mi vaš osmeh, naše kreativne razmene i priče o očinstvu. Veoma će nedostajati moj prijatelj", napisao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Thestar.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.