ROBIN VILIJAMS, ČOVEK ILI MIT? Na današnji dan pre pet godina ceo svet je plakao ZBOG OVOGA!
Na današnji dan smo se oprostili od Robina Vilijamsa, Foto: EPA

DA SE NE ZABORAVI!

ROBIN VILIJAMS, ČOVEK ILI MIT? Na današnji dan pre pet godina ceo svet je plakao ZBOG OVOGA!

Vilijams je imao veliki broj filmskih ostvarenja, koja su bila prepoznatljiva upravo po njegovim ulogama

Objavljeno: 16:18h

Na današnji dan 2014. godine američki glumac Robin Vilijams izvršio je samoubistvo, prošlo je pet godina a praznina između Robina Vilijamsa - čoveka i Robina Vilijamsa- mita i dalje postoji.

Dobitnik je Oskara za nesvakidašnju ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting" iz 1997, nagrađen sa pet Zlatnih globusa i dva Emija. Poznat je i po filmovima "Dobro jutro, Vijetname", "Gospodja Dautfajer" i "Društvo mrtvih pesnika".

Vilijams je imao veliki broj filmskih ostvarenja, koja su bila prepoznatljiva upravo po njegovim ulogama. Tu su, takođe, osim filmova i njegovi javni nastupi, performansi ... koji su uvek odisali njegovim smehom, šalama, i večito vedrim raspoloženjem.

Tek nakon godinu dana od njegovog samoubistva je počelo da se govori o demenciji, Parkinsonovoj bolesti i vremenu kada je odlučio da sebi oduzme život u svom domu u Kaliforniji.

Mnogi nisu mogli da poveruju da je osoba koja je uvek bila nasmejana i koja je nasmejavala čitav svet imala problema sa depresijom, ali kako kažu mnogi koliko smeha toliko i suza.

Američki glumac i reditelj Bili Kristal je izjavio da je Robin Vilijamsov mozak bio "muzej sa mnogo različitih soba".

Bila je soba igre, soba veselja, soba tišine, ali i soba tuge. Bila je prazna soba u kojoj se ništa nije dešavalo, koju bismo mi napunili smehom, likovima i prijatlejskim razgovorima."

Tek posle njegove smrti bliski prijatelji počeli su da povezuju određene stvari u celinu. Robin Vilijams je oduvek jedan delić sebe čuvao od ostatka sveta. Međutim, niko nije želeo da pogađa šta je on to krio.

Dokumentarac o životu Robina Vilijamsa, „Robin Vilijams: Kad se smeh zaustavi“, koji je izašao prošle godine nam je otkrio nove informacije o zdravstvenim problemima ovog izvanrednog glimca, uključujući i njegovu dijagnozu Parkinsonove bolesti.

Prema trejleru za ovaj dokumentarni film, Vilijams je nekoliko nedelja pre samoubistva otišao u rehabilitacioni centar, i borio se sa depresijom i simptomima povezanim sa Parkinsonovom bolešću.

Ovaj dokumentarni film ispituje brutalnu i tragičnu priču, bacajući pažljiv pogled na lični život komičara. Sa psihološkog aspekta, želeli su da utvrde genijalnost Vilijamsa i ostalih poput njega, odakle ona potiče i kako to isto dobro raspoloženje često vodi do njihove smrti.

Osim ovog dokumentarca o borbama ovog vanvremenskog glumca, Vilijams je dobio i svoj kanal na Jutjubu koji će slaviti njegov život i sve njegove uloge.

Ovaj kanal je pokrenut nakon što je objavljen tizer koji pokazuje neke od najsmešnijih trenutaka Robina Vilijamsa tokom njegovih standap nastupa na bini.

''Bilo da poznajete Robina sa bine ili sa ekrana, kao komičara, vanzemaljca - budite spremni da se smejete i plačete na njegove nezaboravne i urnebesne performanse", navodi se u opisu ovog Jutjub kanala.

Šta god da se dešavalo u životu ovog čoveka, jer on je pre svega bio samo čovek, pa tek onda glumac i zvezda neverovatnih razmera, i koje god muke i borbe da je vodio, sa jednim svi možemo da se složimo a to je da je svet ostao uskraćen za osobu divnog srca, širokog osmeha i velike duše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.