NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA: 37 godina je slao crvene ruže na njen grob, njegove poslednje reči bile su njeno ime
Merlin Monro, Foto: Youtube printscreen/Marilyn Monroe Video Archives

TUŽNO

NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA: 37 godina je slao crvene ruže na njen grob, njegove poslednje reči bile su njeno ime

Vanvremenska ljubav

Objavljeno: 13:43h

Nedavno se navršilo 58 godina od smrti jedne od najslavnijih američkih glumica, neponovljive Merilin Monro.

Bila ja neprežaljena ljubav legendarnog igrača bejzbola Džoa Dimađa.

Dimađo je bio američki idol, jedna od najblistavijih figura sportskog života u SAD-u. Bio je miljenik nacije i zauzimao je posebno mesto u srcima svih Amerikanaca.

U bejzbolu je postavljao rekorde kojima niko nikada nije uspeo ni da priđe. Za 13 godina karijere osvojio je čak devet šampionskih titula s Jenkijima.

Odlučio je da okonča karijeru 1951. godine, a već iduće upoznao je ljubav svog života, veliku Merilin Monro.

foto: Printskrin Instagram

Glumica u početku nije želela da se upozna s njim. Imala je predrasude o sportistima, mislila je da je arogantan i tupav. Međutim, na nagovor zajedničkog prijatelja, pristala je i ubrzo je počela velika ljubavna priča.

Par se venčao 18 meseci posle upoznavanja u San Francisku, a događaj je nazvan svadbom veka. Prelepa glumica dobila je od svog voljenog prsten od platine na kojem je bilo 35 brušenih dijamanata.

Ovaj popularni glumac tumačiće u seriji ulogu Zorana Marjanovića: Jedva pristao - evo kako je PRELOMIO.

Nakon 274 dana zajedničkog života Merilin je odlučila da prekine sve, zatražila je razvod jer nije mogla da trpi psihičko nasilje. Da bi to bilo još bolnije, Džo je to saznao na televiziji.

U jednom ljubavnom pismu koje joj je poslao posle njenog nastupa u javnosti opisao je kako se osećao u tom trenutku.

"Srce mi je puklo kad sam te video kako plačeš pred svim tim ljudima. Molim te, razmisli još jednom o svemu i daj nam drugu šansu da spasimo brak."

Slao joj je mnogo pisama, nije mogao da je preboli, ali Merilin nije popustila.

Posle još jednog propalog braka sa piscem Arturom Milerom, tajne veze s glumcem Ivom Montanom i četvrtog neuspešnog pokušaja da se ostvari kao majka, Merilin se potpuno slomila. Njeni (ne)prijatelji zvali su psihijatra koji je procenio da bi je trebalo smestiti u psihijatrijsku ustanovu. Tamo je proživela pakao. Mislila je da će to biti odmor koji joj je bio potreban i da će moći da izađe kad poželi, ali sve se pretvorilo u trodnevnu noćnu moru. Plakala je i molila da je puste, pretili su joj ludačkom košuljom, prisilno je kupali, bila je zatvorena u sobi… Razbila je prozor i pretila da će se ubiti ako je ne puste, a oni su je proglasili jako poremećenom osobom.

Kada joj je bilo najteže, pojavio se Džo i spasio je. Zvala ga je i on je dotrčao, odmah ju je izveo i ubrzo je otišla s njim na Floridu. Godine 1962, pre njene smrti, kružile su glasine da će se ponovo venčati. To se nije dogodilo. Merilin je izvršila samoubistvo u svojoj sobi.

Džo je organizovao i platio sve troškove njenog pogreba. Na njemu su bili samo članovi porodice i najbliži prijatelji, Džo nije hteo da dođu ljudi iz Holivuda. Gotovo četiri decenije, tačnije sve do svoje smrti (1999), tri puta nedeljno na njen grob je slao pupoljke crvenih ruža.

Nikada o njoj nije rekao ni jednu ružnu reč, voleo ju je do kraja života i nikada se više nije ženio. Merilin je bila njegova najveća i jedina ljubav.

Džo Dimađo preminuo je 8. marta 1999. godine. Kada je umirao, njegove poslednje reči bile su: "Sada ću konačno videti Merilin".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.