TEŠKE VESTI: Umrla slavna glumica kojoj se Srbija divila!
Slavna glumica Olivija de Hevilend preminula je danas, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

TEŠKE VESTI: Umrla slavna glumica kojoj se Srbija divila!

Njen uspon u Holivudu počeo je kada je Džoun Fontejn odbila ponudu Džordža Kjukora da tumači lik Melani Vilks u epskom spektaklu “Prohujalo sa vihorom

Objavljeno:

Slavna glumica Olivija de Hevilend preminula je danas. Čuvena je po ulozi Melani u filmu “Prohujalo sa vihorom”. Preminula je u Parizu, a bila je poslednja preživela glumica iz poznatog filma.

Olivija de Hevilend bila je britansko-američka je filmska, pozorišna i televizijska glumica, sestra glumice Džoun Fontejn. Filmsku karijeru je počela tridesetih, a 1946. godine i 1949. godine nagrađena je sa tri Oskara.

Njen uspon u Holivudu počeo je kada je Džoun Fontejn odbila ponudu Džordža Kjukora da tumači lik Melani Vilks u epskom spektaklu “Prohujalo sa vihorom”. Fontejnova se nadala da će dobiti ulogu Skarlet, ali kada joj je Kjukor objasnio da je za nju već izabrana Vivijen Li, ova je hladno odgovorila: “Pitajte moju sestru!” i napustila njegovu kancelariju. Hevilendova je prihvatila ulogu i za nju bila nominovana za Oskar za najbolju sporednu glumicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.