UMRLA LEGENDA GOSPODARA PRSTENOVA! Svet plače za legendom!
Foto: Printscreen

tuga

UMRLA LEGENDA GOSPODARA PRSTENOVA! Svet plače za legendom!

Pozorišna i filmska zvezda Holm je dobio je nagradu Toni za najboljeg glumca kao Leni u drami Harolda Pintera "The Homecoming" iz 1967. godine

Objavljeno:

Britanski glumac Ijan Holm čija duga karijera uključuje uloge u filmovima "Vatrene kočije" i "Gospodar prstenova" umro je u 89. godini.

Holm je umro mirno jutros u bolnici okružen porodicom, negovateljem, rekao je njegov agent u saopštenju. Bolovao je od Parkisnonove bolesti.

Pozorišna i filmska zvezda Holm je dobio je nagradu Toni za najboljeg glumca kao Leni u drami Harolda Pintera "The Homecoming" iz 1967. godine.

Bio je ugledan član "Rojal Šekspir kompanije" i dobio je nagradu Lorens Olivije za ulogu kralja Lira u istoimenom komadu, iz 1998. godine.

Dobitnik je nagrade Britanske akademije filma i bio je nominovan za Oskara za sporednu ulogu za ulogu trenera ; Sema Masabinija u hit filmu iz 1982. "Vatrene kočije" (Chariots of Fire).

Igrao je u brojnim drugim filmovima kao što su "Peti element" ; "Osmi putnik" , "Kraljevo novo odelo", "Ludilo kralja Džordža" a u skorije vreme igrao je Bilbo Bagingsa u trilogijama "Hobit" i "Gospodar prstenova".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.