GLUMAC IZ JUŽNOG VETRA OTKRIO SVE DETALJE KOJI SE NE ZNAJU! A onda pomenuo i Miloša Bikovića!
Foto: Promo, FCS

opa

GLUMAC IZ JUŽNOG VETRA OTKRIO SVE DETALJE KOJI SE NE ZNAJU! A onda pomenuo i Miloša Bikovića!

Drku i Mikija veže problematična prošlost

Objavljeno:

Mladen Sovilj, skrenuo je pažnju publike ulogom Drke. On otkriva šta ga je privuklo u ulozi lečenog narkomana, kojeg nije bilo lako doneti publici na pravi način.

- Drka je jedan temeljno osmišljen, šarenolik karakter, koji se dodatno nalazi u neobičnim okolnostima koje ga čine još potentnijim za razmaštavanje. Još kada sam dobio tekst za kasting, znao sam da se u tumačenje ovog karaktera mora ući hrabro i bez zadrške. Privukao me je rizik. Ples po ivici - kaže glumac Mladen Sovilj i otkriva kako su izgledale pripreme.

foto: Printscreen/Youtube/Nezaposleni Biznismen

- Od saznanja da sam dobio ulogu pa do snimanja je prošlo, rekao bih, mesec i po dana. I još važnija stvar, od reditelja sam dobio poverenje i slobodu da gradim ulogu u pravcu koji ja osećam. Što se tiče narkomanije i današnjeg društva, ne bih išao tako daleko. Smatram da to nema nužno veze sa epohom. Uostalom, Drka je na terapiji, on radi na sebi po tom pitanju, dakle on je simbol konstrukcije, a ne destrukcije.

Mladen govori da je bilo inspirativno snimati sa Milošem Bikovićem.

- Ako bih išta morao da izdvojim kao prepreku, onda bi to bile sumanute vrućine u nekim trenucima. Ali to je već fizička prepreka, koja je uvek lakše prebrodiva od psihičke. Snimanje ove serije pamtim kao neku pitomu žurku. Igrali smo se, slušali, predlagali, inspirisali jedne druge. U životu se ne bi smelo biti pretenciozan. Miloš Biković i ja se znamo dugo i već smo sarađivali. Sada kada smo malko porasli, još nam je inspirativnije. Svako je kao glumac našao spostvene mehanizme, i osvojio ponešto samopouzdanja, tako da na ovom projektu smo samo dopunjavali jedan drugog. Vrlo zahvalan partner. Gleda te u oči u kadru - priča Sovilj i otkriva ko mu je omiljeni lik u seriji.

- Ako bih baš morao da biram, neka to bude Sine, u tumačenju Ivana Mihailovića. Em je izvanredno napisan, em ga Ivan igra maestralno. I na kraju, završava tako uzvišeno, stavljajući nam prst na čelo, tiho nas zapitkujući da li smo sigurni da znamo čime se ova serija zapravo bavi - zaključio je glumac koji je jedan od retkih koji gleda svoj rad.

foto: printscreen

- Iako sam vrlo dobro znao kakav nas rasplet očekuje, ja sam poslednju epizodu gledao stojeći, a inače mi to nije manir. Sada već smem zvanično da kažem da je plan da se krajem godine snima drugi deo filma, dok će se drugi deo serije snimati najverovatnije sledeće godine na leto. Ne držite nas za reč, ali to su trenutni planovi.

Drku i Mikija veže problematična prošlost

Mladen Sovilj uporedio je slične uloge u seriji „Ubice moga oca“ gde tumači Mihaila i ulogu Drke u seriji „Južni vetar“.

- Čvrsto verujem da ima velike razlike. Potencijalna nevolja je u tome što sam te dve serije snimao paralelno pa sam imao identičan fizički izgled, oba momka takođe imaju sličnu problematičnu prošlost. Ali to su jedina opšta mesta koja ih spajaju. Ja sam ih gradio kao potpuno različite karaktere. Pre svega, Mikija je napustila ljubav prema životu, Drku svakako nije. Da izdvojim najupadljivije, drugačija im je govorna faktura, stav, hod, a pre svega drugačije im je oko. Miki ima besno oko, dok je Drkino pitomo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.