"ČAROBNJAK IZ OZA" KRIJE JEZIVE TAJNE SA SETA! Čuvena Doroti je bila maloletna i sek*ualno zlostavljana!
ilustracija, Foto: Screenshot

strašno

"ČAROBNJAK IZ OZA" KRIJE JEZIVE TAJNE SA SETA! Čuvena Doroti je bila maloletna i sek*ualno zlostavljana!

Za sve su krive njene kolege, glumci i producenti

Objavljeno: 15.05.2020. 23:40h

Film "Judy" sa Rene Zelveger iz 2019. godine otkrio je kako u poslednji dani života glumice Džudi Garland izgledali. Kao devojčica je bila maltretirana i bila pod dejstvom lekova koji su joj dizali i spuštali raspoloženje. Evo šta se događalo na snimanju kultnog filma "Čarobnjak iz Oza".

Prevelika konzumacija alkohola, se*sualno zlostavljanje, droga i katastrofa na setu, samo je deo onoga što se dešavalo iza kulisa porodičnog filma "Čarobnjak iu Oza".

Film je snimljen 1939. godine, tokom mračnih dana Holivuda. Džudi Garland, koja je tumačila lik Doroti, sa smo 16 godina bila je zavisnik od narkotika. Amfetamini su joj bili prepisani kako bi na filmu izgledala mršavo, a pre nego što je odlazila na spavanje, pila je lekove da lakše zaspi. Preminula je 1969. godine od posledica predoziranja.

Verovalo se da su je se*sualno zlostavljale kako kolege sa posla, tako i producenti.

- Činili su njen život nepodnošljivim kada su gurali ruke ispod njene haljine.Ti ljudi su imali 40. i više godina - izjavio je njen bivši muž.

Bila je nadijeti, pušila je cigarete i nosila korset, kako bi vizuelno smanjila svoje grudi.

Stavili su je na tako žestoku dijetu da jedva da je unosila nekoliko desetina kalorija dnevno. Devojčica je vrlo brzo navikla na rutinu gde se prvo izgladnjuje do ivice nesvesti, onda se prejede, pa povraća i sve to da bi udovoljila nerealističnim standardima producenata.

Snimajući scenu, nije mogla da prestane da se kikoće, te je režiser Fleming ošamario.

Sa svega 17-18 godina, Garlandova je bila naterana da u toku dana pije samo crnu kafu i jede pileću supu, kao i da popuši 80 cigareta dnevno i konzumira pilule na svaka četiri sata. Ovo ne samo da je uzdrmalo njen mladi organizam u to vreme, već je pogubne posledice njihovog "tretmana" osećala do kraja života. Pošto je imala želju za hranom, a nije smela da jede, satisfakciju je potražila u narko-supstancama, a sklonost ka drogi ostala joj prisutna sve do prerane smrti. U 47. godini se predozirala i okončala život.

Glumci "Munčkini" su agresivno pili alkohol na setu, kockali se i provodili sa prostitutkama.

Margaret Hamilton, koja je tumačila lik veštice, otrovala se od svoje toksične zelene šminke, a imala je više opekotina na svom licu i telu nakon scene u kojoj nestaje u oblaku dima.

Takođe, alergiju na svom licu imao je i limeni, a Strašilu je maska ostavila tragove na koži. Kostim Plašljivog lava imao je neprijatan miris, jer je pravljen od prave lavlje kože.

Prema živim životinjama u filmu se postupalo grubo, a jedan od glumaca nagazio je psa Totoa i slomio mu šapu. U jednoj sceni, konj je bio ofarban u roze, te su scenu morali brzo da snime, kako on ne bi polizao farbu.

Temperatura na setu bila je oko 40 stepeni, a nekoliko glumaca je bilo blizu infarkta.

Džudi, glavna glumica, je plaćena samo 500 dolara nedeljno, dok su Strašilo i Limeni zarađivali 3.000 dolara.

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media