PREMINUO ČUVENI MUZIČAR ČIJE HITOVE OBOŽAVAMO! Ovo su svi detalji tragedije
Foto: Stefan Jokić

TUGA

PREMINUO ČUVENI MUZIČAR ČIJE HITOVE OBOŽAVAMO! Ovo su svi detalji tragedije

Umro je pre nedelju dana

Objavljeno:

Florijan Šnajder, jedan od osnivača uticajne nemačke grupe "Kraftverk" preminuo je od raka, nekoliko dana nakon svog 73 rođendana.

Ovu tužnu vest je potvrdio jedan od njegovih muzičkih saradnika, koji je rekao da je Šnajder umro pre nedelju dana i da je sahranjen, prenose svetski mediji.

Rođen 1947, Florjan Šnajder je bio sin poznatog arhitekte koji je projektovao aerodrom u Kelnu. Muzikom je počeo da se bavi još kao student,a svirao je flautu, sintisajzer, električnu violinu. Zajedno sa Ralfom Hiterom sa kojim je studirao u Dizeldorfu krajem 1960-ihje bio član sastava "Organisation", ali se grupa ubrzo raspala pa su njih dvojica osnovali "Kraftverk" 1970. godine.

Hiter i Šnajder radili su sa nekoliko muzičara tokom snimanja prva tri albuma i nastupa uživo, a sa trećim albumom "Ralf und Florian" (1973) godine, "Kraftverk" se približio svom klasičnom zvuku, oslanjajući se više na sintisajzer i dram mašine da bi sa četvrti. albumom "Autobahn" stekli komercijalni uspeh. Na tom talasu objavljivali i naredne albume "Radio-Aktivität" (1975.), "Trans Europa Express" (1977.), Die Mensch-Maschine" (1978.)...

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.