PREMINUO LEGENDARNI REŽISER UZ ČIJE SMO FILMOVE ODRASLI! Cela Srbija plače
Foto: Stefan Jokić

tuga

PREMINUO LEGENDARNI REŽISER UZ ČIJE SMO FILMOVE ODRASLI! Cela Srbija plače

Uzrok smrti još nije poznat

Objavljeno:

Jedan od najpoznatijih svetskih animatora, režisera i umetnika Rob Gibs, preminuo je u 55. godini života.

Potparol kompanije "Pixar", potvrdio je da je umetnik i animator, pisac i režiser koji je najpoznatiji po radu na animacijskim filomvima "Toy Story", "Finding Nemo" i " Monsters Inc", preminuo, prenosi holivudski "Reporter".

Uzrok smrti Roba Gibsa još nije poznat.

Filmska kompanija "MovieBrats Pictures" odala je počast animatoru objavivši opraštajnu poruku na Fejsbuk stranici nakon vesti o njegovoj smrti.

foto: Printscreen

- Srca su nam slomljena od kada smo jutros saznali za smrt režisera našeg animiranog fima "HUMP". Nismo izgubili samo kreativnog partnera već i divn ljudsko biće, uvek dobrog raspoloženja sa kojim je predhodnih nekoliko godina bilo zadovoljstvo raditi sa njim. Pre nego smo upoznali Roba on se već izgradio impresivnu karijeru u Dizniju i Pixar-u, umetničkim pričama poput "Toy Story 2", "Finding Nemo", "Monsters Inc" ili "Inside Out... Režirao je mnoge Pixar-ove priče koje su nas zabavljale dugi niz godina.Voleo je da provodi vreme sa svojom ćerkom i voleo je stare klasične automobile. Voleo je priče o zombijima. Nedostajaćeš nam Rob - glasila je oproštajna poruka njegovih kolega.

Roba je nadživela njegova ćerka, koja je igrala lik Boa u čuvenom " Monster Inc". Njegovi priznati radovi obuhvataju Dizni produkciju kao i Diznijevu seriju "Monsters At Work".

Pixar-u se pridružio 1998. godine, kada je radio na poznatim crtanim filmovima kao što su "Pocahontas", "Rescue", "Up", "Wall-E" and "Inside Out".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.