JOŠ JEDAN MUZIČAR PREMINUO OD KORONAVIRUSA: Svirao je sa najvećima, mnogi su mu odali počast!
Foto: Nebojša Mandić

Žrtva virusa

JOŠ JEDAN MUZIČAR PREMINUO OD KORONAVIRUSA: Svirao je sa najvećima, mnogi su mu odali počast!

- Svi odlaze, ali niko nije očekivao da će Metju tako iznenada otići i napustiti nas zauvek - izjavio je Hičkok.

Objavljeno:

Poznati basista Metju Selidžmen, koji je 1985. godine svirao zajedno sa Dejvidom Bouvijem na čuvenom Live Aid-u, preminuo je od koronavirusa.

Selidžmen se dve nedelje borio sa covidom-19, priključen na raspiratoru, u bolnici St. George u Londonu.

Basista je poznat kao član kultnog benda 80-ih godina "The Soft Boys and the Thompson Twins" kao i po zajedničkim nastupima sa pevačem Tomasom Dolbijem.

Frontmen benda "Soft Boys", Robin Hičkok, odao je počast svom preminulom prijatelju i bivšem kolegi iz benda sa kojim je svirao na poznatom "Underwater Moonlight", rekavši:

- Svi odlaze, ali niko nije očekivao da će Metju tako iznenada otići i napustiti nas zauvek. Duboko sam zahvalan što sam imao prilike da sviram sa njim - njegovo lice je sijalo poput mesečine od uživanja dok bi svirao. Bio je omamljen muzikom. Metju će zauvek biti jedan od velikana - izjavio je Hičkok.

foto: Printskrin

Metju Selidžmen je rođen na Kipru a odrastao je u Engleskoj. Kao basista se prvi put istaknuo u bendovima "Bruce Woolley" i "Camera Club".

Metju je takođe svirao i sa "The Fallout Club", "The Thompson Twins", "The Dolphin Brothers" a u jednom se trenutku pridružio i Delbijevoj solo grupi.

Kasnije je stekao reputaciju serijskog muzičara, te je sarađivao sa poznatima među kojima su bili Morisej, Tori Amos, Sinead O Konor i Dejvid Bouvi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.