UMRO GITARISTA BENDA KOJI SU VOLELI MILIONI! Izdalo ga je SRCE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

tuga

UMRO GITARISTA BENDA KOJI SU VOLELI MILIONI! Izdalo ga je SRCE! (VIDEO)

Šerpini hitovi uključuju "Neka pada kiša", "Suze čarobnjaka" i "Ja sanjam"

Objavljeno: 15:30h

Jedan od najpopularnijih bendova u Aziji, Parikrama, ostao je u žalosti nakon što njihov gitarsita, Sonam Šerpa preminuo u 48-oj godini života.

Osnivača i vodeći gitarista cenjenog muzičkog benda Parikrama, Sonam ​​Sherpa umro je danas u Kurseongu.

On je, kako se navodi, umro usled srčanih problema, a nalazio se u Kurseongu kako bi snimio muziku za nadolazeći film.

foto: Printscreen

Pokojni muzičar svirao je gitaru od svoje 9. godine. Formirao je Parikramu u Delhiju 17. juna 1991. sa članom benda Subirom Malikom.

Šerpini hitovi uključuju "Neka pada kiša", "Suze čarobnjaka" i "Ja sanjam". Glavni gitarista Parikrame dao je muziku i za bollivoodski film, Manjunath.

"Čuo sam vest pre nekoliko minuta. U stanju sam šoka i na putu sam kući pokojnika u Nju Delhiju da upoznam njegovu porodicu. Sonam ​​je bio u Kurseong-u da bi snimio muziku za predstojeći film. Rečeno mi je da je tamo pretrpeo srčani udar. Još nije jasno u kojoj fazi će se obavljati poslednji obredi ", rekao je Malik za EastMoJo povodom iznenadne smrti Sonam ​​Sherpa.

Slavni muzičar rođen je u Kalimpongu, smeštenom u Zapadnom Bengalu, 8. oktobra 1971. Osim što je bio glavni gitarista grupe Parikrama, takođe je bio vlasnik i vodio muzičku školu Parikrama koja se nalazi u Hauz Khas-u, Nev Delhi.

Šerpa se takođe plasirao na listu „Top 10 gitarista Indije“ koju je sastavio magazin „Rolling Stones“. Takođe je gostovao u emisiji CNBC Mladi Turci. Mladi Turci su emisija koja je fokusirana na mlade preduzetnike. Dok je bend Parikrama bio na njihovoj turneji za preuzimanje festivala, BBC je njega i bend izveo u rok dokumentarcu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.