PREMINULA LEGENDARNA LOLITA! Sa samo 14 godina je stala pred kamere i CEO SVET JE ZAPAMTIO, počivaj u miru SJU
Foto: Printscreen

ODUŠEVILA JE SVET

PREMINULA LEGENDARNA LOLITA! Sa samo 14 godina je stala pred kamere i CEO SVET JE ZAPAMTIO, počivaj u miru SJU

Mlada muza, mada bolje rečeno perverzna opsesija profesora Hamberta Hamberta u Kjubrikovoj filmskoj verziji romana "Lolita" Vladimira Nabokova, apsolutno je neverovatno sa koliko je samopouzdanja igrala naslovnu ulogu, i to pored nikad boljeg Džejmsa Mejsona, a on i da je na 50% svojih moći, to bi delovalo zastrašujuće.

Objavljeno:

Ipak, sa svega 14 godina je stala pred kamere, pred Mejsona, Šeli Vinters, Selersa i izdominirala, Stenli Kjubrik je znao šta radi sa njenim kastingom pored 800 kandidatkinja i ona mu je uzvratila izvedbom koja može slobodno da se svrsta u najbolje maloletne koje je američki film video. Koliko je samo poklonika i zaljubljenika zaradila u tom trenutku, malo ko se nije osetio prljavo nakon gledanja "Lolite", a lik Hamberta doživeo kao potpuno racionalan.

Za "Lolitu" je dobila Zlatni globus za najboljeg novajliju u poslu, ali kao i velika većina dečijih talenata na platnu, i ona se posle zagubila. Vredi pomenuti filmove "Noć iguane" i "Sedam žena" koje je kasnije snimila, a ako znamo da su ih režirali Hjuston i Ford, te ako se setimo da je debitovala kod Kjubrika, onda nema šta da žalimo za njenom karijerom. Malo koji glumac se može pohvaliti saradnjom sa tri reditelja takvog nebeskog kalibra, ona se imala rašta i roditi.

Za 34 godine se potpuno povukla iz glume, posvetila se porodici tj. jednoj od porodica budući da se pet puta udavala, a sada je sa 73 nažalost napustila ovaj svet nakon duže bolesti. Počivaj u miru, Sju Lajon.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.