BOLEST JE BILA JAČA! PREMINULA LEGENDA! Porodica saopštila tužnu vest
Krst, Foto: Dragana Udovičić

TUGA

BOLEST JE BILA JAČA! PREMINULA LEGENDA! Porodica saopštila tužnu vest

Svoj filmski debi snimio je s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor u filmu “Reflections in a Golden Eye

Objavljeno:

Američki glumac Robert Forster, nominovan za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu “Jackie Brown,” umro je sinoć od posledica raka mozga u svom domu u Los Angelesu, objavio je njegov agent.

Forester je rođen u gradu Rochesteru u državi New York, a glumom se počeo baviti slučajno, dobivši ulogu na audiciji na koju je stigao jer je onde bila devojka koja mu se tada sviđala, pišu američki mediji.

Svoj filmski debi snimio je s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor u filmu “Reflections in a Golden Eye” 1967. reditelja Johna Hustona, da bi se potom iskazao u ultrarealističnom filmu “Medium Cool” (1969.) Haskella Wexlera.

Potom se nakratko specijalizovao za uloge detektiva i policajaca u televizijskim serijama. Nakon pojavljivanja u više filmova šezdesetih godina, Forster je tokom sedamdesetih i osamdesetih glumio većinom u filmovima B produkcije.

Na veliku scenu vratio se 1997. u velikom stilu u filmu “Jackie Brown,” Quentina Tarantina.

Za tu ulogu bio je nominovan za Oscara, ali nagrada je otišla Robinu Williamsu za ulogu u “Dobrom Willu Huntingu.”

Gledaoci će ga pamtiti i po ulogama u filmovima “Psycho,” “Ja, ja i Irena,” “Mulholland Drive,” “Charliejevi anđeli,” “Lucky Number Slevin,” a pojavio se i u trećoj sezoni serije “Twin Peaks” iz 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.