POZNATI GLUMAC SAHRANIO ŽENU I DETE, A SESTRA MU JE OBOLELA OD RAKA: On u tajnosti radi nešto što OSTAVLJA BEZ DAHA
Srpski košarkaš pojavio se sa njim na velikom platnu, Foto: Printscreen/Youtube/ESPN

niko ne zna kako je njemu

POZNATI GLUMAC SAHRANIO ŽENU I DETE, A SESTRA MU JE OBOLELA OD RAKA: On u tajnosti radi nešto što OSTAVLJA BEZ DAHA

Pratila ga je tragedija tokom čitavog života

Objavljeno:

Čak i oni najtvrđi na suzama ne ostaju ravnodušni na biografiju Kijanu Rivsa, ostvarenog glumca, koji iza sebe ima neverovatan broj nesreća i tragedija.

Kada je u pitanju Kijanu Rivs, poznat je kao jedan od najskromnijih i najljubaznijih filmskih zvezda u Holivudu, ali većina ljudi ne zna detalje njegovog privatnog života, kao ni njegov karakter.

Glumac koji je najpoznatiji po ulogama u trilogiji "Matriks" nije tip osobe koja se hvali uspesima i slavom. Stoga ne čudi kada je početkom ove godine otkriveno da je holivudska superzvezda u tajnosti finansirala mnoštvo dečjih bolnica.

foto: Printscreen/youtube

On nije imao lako detinjstvo, ali ga to nije sprečilo da postane ljubazna i humana osoba. Kada je Kijanu imao tri godine, otac ga je napustio, a kasnije završio i u zatvoru zbog trgovine heroinom. Odrastanje bez oca za glumca je oduvek bila bolna tema, a poslednji put ga je video kada je imao 13 godina.

Tokom detinjstva živeo je na raznim mestima, od Sindneja, preko Njujorka do Toronrta, a imao je i nekolika očuha.

Nešto kasnije, Kijanu doživljava dve velike tragedije. Njegova dugogodišnja partnerka, Dženifer Sajm se 2001. godine porodila u osmom mesecu trudnoće, ali je beba rođena mrtva. Nekoliko nedelja kasnije, Dženifer je poginula u stravičnoj nesreći sa svega 29 godina. Početkom devedesetih godina, njegovoj mlađoj sestri Kim je dijagnostikovana leukemija i sa njom se borila čitavu deceniju dok nije došlo do remisije. Kijanu je bio njen glavni staratelj.

Tokom Kimine borbe sa rakom, Kijanu je davao donacije nekolicini ustanova za borbu protiv raka, a potom je osnovao svoju fondaciju u Kiminu čast, ali se njegovo ime nigde ne povezuje sa fondacijom.

foto: Printscreen

Njegova privatna fondacija bavila se obezbeđivanjem sredstava za istraživanje raka, pružajući podršku dečijim bolnicama.

Zanimljivo je to da nikada nije pokušao da preuzme zasluge ni za šta od stvari koje je uradio, pa niko nije ni znao za njegove postupke.

2009. godine Kijanu je rekao za "Ladies Home Journal" da već 5-6 godina ima privatnu fondaciju koja pomaže istraživanje raka, ali pomaže i nekolicini dečijih bolnica. Tom prilikom je istakao i da ne voli da vezuje svoje ime za fondaciju i da treba samo pustiti da fondacija radi ono što treba.

2008. godine se prijavio da učestvuje u televizijskoj emisiji humanitarnog karaktera pod nazivom "Stand Up to Cancer" ("Usprotivite se raku").

Nakon toga se ponudio da bude golman za hokej na ledu koji je imao za cilj da podrži "SCORE" (mogućnosti za oporavak kičmene moždine) koji je osnovan da podrži igrače koji su patili od povreda kičme.

foto: Facebook

Oni koji su imali priliku da rade za ili uz njega, hvale njegovu iskrenost, velikodušnost i ljubaznost. Jedan od njih je i korisnik na internet stranici koja služi za razmenu mišljenja i saveta, gde je napisao:

Svakog dana, tokom poslednjih nekoliko nedelja snimanja, Kijanu je pomoćne radnike (uključujući i mene) izvodio na besplatan doručak i ručak. Veoma je prijatno raditi sa njim. Od tada sam radio na više od 30 različitih setova i nikada više nisam sreo toliko ljubaznog i velikodušnog kao što je on", napisao je korisnik, a potom je objasnio da je njegov porodični prijatelj, koji je bio veoma siromašan, tokom snimanja filma "Matriks" bio fizički radnik, a kada je Kijanu čuo koliko je siromašan, dao mu je 20.000 dolara.

Kao da je to malo, na snimanju drugog dela "Matriksa", nagradio je svakog člana tim koji je radio na specijalnim efektima u jednoj sceni.

Dao je milione od svoje zarade ekipi koja je radila na snimanju trilogije "Matiks" Postoje neke procene da je dao između 75 miliona i 100 miliona dolara ljudima koju su radili iza scene.

Uprkos činjenici da je velika holivudska zvezda i milioner, Kijanu nije zaboravio svoje početke. Davne 1997. godine, paparaci su ga uhvatili kako s beskućnikom sedi na ulici LA-a i s njim deli hranu i piće.

foto: Print Screen Youtube

Takođe je poznat po tome da se vozi metroom, a snimak koji je jedan čovek krišom snimio u podzemnoj železnici, pokazuje poznatog glumca kako ustaje da bi jednoj ženi ustupio svoje mesto.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.