Bio je VELIKA ZVEZDA, šetao najlepše žene, a postao ALKOHOLIČAR sklon SAMOUBISTVU!
Foto: Printscreen

prošao kroz pakao

Bio je VELIKA ZVEZDA, šetao najlepše žene, a postao ALKOHOLIČAR sklon SAMOUBISTVU!

Posle svega, batalio je alkohol i trezan je više od 10 godina.

Objavljeno:

Američki muzičar Ričard Melvil Hol, poznatiji pod umetničkim imenom Mobi, u memoarima koji izlaze 2. maja, otkriva kako je u samo nekoliko godina od međunarodno priznate zvezde postao suicidalni alkoholičar.

foto: Printscreen

Muzičar se u svojim memoarima "Then It Fell Apart" ("A onda se raspalo") priseća kako je odjednom postao deo A-liste posle izlaska albuma "Play" 1999. godine. Album je prodat u više od 10 miliona primeraka, a Mobi se uskoro upustio u romantičnu vezu s Natali Portman.

"Osjećao sam se kao da sam progutao destileriju punu radosti. Otkrio sam da je moja razbuktala slava bila kao topli jantar, koji me okruživao osećajem vrednosti koji nikad nisam osećao", piše u odlomku u kojem opisuje svoje uzbuđenje jer je na dodeli MTV nagrada bio sa slavnom glumicom.

foto: Printscreen

Iako je s njom ubrzo raskinuo, nastavio je da se druži sa superzvezdama. Postao je prijatelj s Šarliz Teron, a komšija mu je bio David Bouvi.

Ipak, sve se više oslanjao na alkohol i droge, a žurke su postajale sve luđe i luđe. Muzičar piše da se jednom vratio u svoju garderobu nakon koncerta 2001. godine i zatekao komičara Enija Dika kako čuči na vrhu veganske torte dok je ekipa stajala oko njega i pevala mu da se pokaki.

Šarliz Teron navodno je bila na koncertu, a Dikov potez nije joj se baš svideo.

Do 2008. godine, Moby kaže da je konzumirao 100 pića nedeljno i eksperimentisao s raznim drogama.

foto: Printscreen

Na jednom dobrotvornom događaju, gde je nastupao s Debi Hari iz grupe Blondi, očajnički je molio posetioce svirke za drogu, a zatim besneo na pozornici kad je nije dobio.

Na svoj 43. rođendan, u septembru 2008., zvezda se priseća kako se onesvestila ispred svog stana u Njujorku, prekrivena bljuvotinom posle pijanke.

Sledećeg meseca, Mobi kaže da je pokušao da se ubije zavezavši plastičnu kesu oko glave.

"Moji atavistički mehanizmi preživljavanja sigurno su počeli da reaguju. Iako se ne sećam da sam izvadio glavu iz kese, ležao sam pored jastuka kad sam se probudio", piše.

Ubrzo posle toga došla je i odluka da se otrezni, nakon što ga je senatorka Kristen Gilibrand osramotila tokom dobrotvorne zabave. Donatori su ostali zgroženi njegovim pijanim govorom o republikancima.

"Osećam se kao da sam otrovao svoj DNK", piše o svom alkoholizmu. "Osećaj je bio kao hranjenje novorođenčadi benzinom."

Posle svega, batalio je alkohol i trezan je više od 10 godina.

Predani vegan sada živi holističkim životom u Los Angelesu, a nedavno je izdao novi album Long Ambients 2.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.