Tužna priča gospodina Mijagija iz Karate kida: Život mu je počeo tragično i nije se završio ništa bolje!

samo još jedna isprana zvezda

Tužna priča gospodina Mijagija iz Karate kida: Život mu je počeo tragično i nije se završio ništa bolje!

Glumca Pat Moritu mnogi pamte kao fenomenalnog gospodina Mijagija zbog kog je Karate kid postao ono što jeste
Objavljeno:

Životna priča glumca Pata Morita, kojeg mnogi pamte kao gospodina Mijagija zbog kog je "Karate kid" postao ono što jeste, i više je nego tragična. Njegov život je od samog rođenja počeo nesrećno, ali baš kao i lik kojeg je tumačio, Pat je uspeo da se izdigne iznad toga. Dupla sreća! Džesika Bil i Džastin Timberlejk će postati roditelji blizanaca! (FOTO) Pat Morita je umro 2005. u 73. godini. Život mu nije bio lak. Roditelji su mu se doselili u Ameriku iz Japana pre njegovog rođenja. U drugoj godini Pat je oboleo od spinalne tuberkuloze i devet godina je proveo po bolnicama u severnoj Kaliforniji. Čitavo telo mu je mesecima bilo u gipsu i rečenu mu je da nikada neće prohodati. U sanatorijumu u kojem je boravio je dobio umetničko ime Pat. Usamljen i izolovan, od čarapa je pravio krpene lutke i zabavljao se.

Printscreen/ YouTube/ dick clark productions
Napokon, u 11. godini su ga otpustili iz bolnice i to pošto je nad njim obavljena ekstenzivna operacija kičme, a onda je učio da hoda. Majka i otac su mu posle Drugog svetskog rata vodili mali restoran u Sakramentu gde je Pat zabavljao mušterije vicevima, posluživao je hranu i postao omiljen lik na večerama. Tada je rešio da postane stendap komičar i uskoro je dobio prve uloge. Još jedna legenda će otići u zaborav! Majkl Daglas odabrao mesto gde će mu rasuti pepeo nakon smrti! (FOTO) Glumeo je u filmovima i serijama, ali nije se proslavio sve do "Karate kida". Iako nikada nije trenirao ni izučavao karate, naučio je sve što su od njega tražili za potrebe filma. Producenti su mu sugerisali da uzme neko ime koje će zvučati više japanski i na 57. dodeli Oskara je već bio poznat kao Norijuki Pat Morita.
Printscreen/ YouTube/ Jeff Jackson
Njegova borba sa alkoholizmom ga je pratila čitavog života, a preminuo je preuranjeno upravo zbog te pogubne zavisnosti. - Da biste poznavali mog oca morali biste da budete noćna ptica, pijanac, pronalazač, perfekcionista, kreativna duša, vredan radnik, darežljiv čovek, usamljenik, sentimentalna budala ili ljubitelj sramotnih priča... Uvek je bio označen kao gospodin Mijagi, nikada nije mogao da se pokaže u Holivudu zbog nedostatka uloga za ljude drugih rasa. Težina slave ga je i uništila. Napravio je milione nastavaka filmova, serija, leteo je privatnim avionima, odsedao u hotelima sa pet zvezdica, vozili su ga šoferi u limuzinama, i mislio je da nikada neće morati da se vrati tamo odakle je došao. Ipak, kao i mnogi glumci drugih nacija, završio je tačno tamo gde je i počeo: na dnu - napisala je u svojoj ispovesti Patova ćerka Ali.
- U trenutku smrti, u 73. godini, moj otac je bio zaboravljena zvezda. Živeo je u Las Vegasu, razveden od treće supruge, nije mogao da nađe nikakav posao jer je bio suviše star i još je jahao na talasu slave Karate kida. Njegovi fanovi su ga se sećali baš kao i azijsko- američka zajednica. Ipak, u Holivudu nije imao nikakvu vrednost. Posle 10 godina uživanja u slavi posle prvog "Karate Kida", bio je samo još jedna isprana filmska zvezda - dodala je Ali.

moj otac je zaslužio mali delić u istoriji 24sata.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.