TITO JE LJUBOMORNO ČUVAO ELIZABET TEJLOR! Ona mu je ostavila kovertu PUNU PARA
Elizabet Tejlor je bila i ostala jedna od najvećih glumačkih imena, Foto: Profimedia, Wikipedia

hit priča

TITO JE LJUBOMORNO ČUVAO ELIZABET TEJLOR! Ona mu je ostavila kovertu PUNU PARA

Prošlo je otada skoro pet decenija

Objavljeno:

Elizabet Tejlor je bila i ostala jedna od najvećih glumačkih imena. Kažu da je bila glumica sa najlepšim očima na svetu, a preminula je 2011. godine na današnji dan.

Inače, Elizabet Tejlor je na snimanju "Sutjeske" na raspolaganju je imala najboljeg konobara bivše Jugoslavije.

Pre 46 godina na Tjentištu na snimanju filma "Sutjeska", Pavle Milanović imao je poseban zadatak. Najbolji konobar bivše Jugoslavije brinuo je o supruzi Ričarda Bartona, Elizabet Tejlor.

Prošlo je otada skoro pet decenija, ali penzionisani konobar Pavle Milanović sa Tjentišta još pamti lepotu slavne glumice. Za vreme snimanja filma bio joj je lični konobar, a taj mu je zadatak, zbog kog je većina kolega bila ljubomorna poveren jer je na takmičenju u Portorožu godinu dana ranije proglašen za najboljeg konobara Jugoslavije.

Tajlerova nije glumila u filmu, ali je pratila svog supruga koji je u "Sutjesci" glumio Tita. Pristup vili u kojoj je filmska diva bila sa svojom usvojenom decom imao je samo Pavle.

"Nikad niko, samo ja i Margeta, glavna sobarica vile. Samo ja i ona", rekao je Pavle.

Služio je skoro sve osim Tita koji je imao svoje konobare i kuvare. Tiokom posete Hamdije Pozderca i Branka Mikulića, istaknutih političara toga doba, bio je voditelj bara u NP i seća se da je napamet znao da napravi čak 60 koktela.

Ipak, četrdesetak dana s Elizabet možda je i najdraži deo njegove karijere u ugostiteljstvu.

"Takvu lepotu kao njenu nije imao niko na kugli zemaljskoj. A oči...", istakao je on.

Njegovu fasciniranost lepotom slavne glumice supruga Ilinka ne deli.

"Bilo je takvih na stotine, samo što je ona bila istaknuta", kaže Ilinka.

Pavle je zakoračio u devetu deceniju života, iza sebe ima dva moždana udara, ali rastanka s Elizabet Pavle se seća i danas.

"Zagrlila se sa mnom, poljubila me kao da sam joj rođeni brat i ostavila mi je kovertu u sakou. Otišao sam do toaleta, pogledam u kovertu, a ona puna dolara", priča Pavle.

Od toga je započeo je izgradnju vikendice na selu. Ni danas je nije završio, jer rat je prekinuo sve planove, ali i jedno srećno vreme u njegovom životu.

"To su srećna vremena bila. Pa ne mogu srećnija biti na svetu, živelo se bolje, lepše i slobodnije, nitko nije pitao ko je šta", kazao je Pavle.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Slobodnabosna.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.