KAKO JE MOGUĆE IZGUBITI 650 MILIONA DOLARA? Evo na šta je Džoni Dep spiskao sav svoj novac!
Foto: Printscreen Youtube

neverovatno!

KAKO JE MOGUĆE IZGUBITI 650 MILIONA DOLARA? Evo na šta je Džoni Dep spiskao sav svoj novac!

Nakon svađe sa drugom suprugom Amber Herd 2016, koja je dovela do njenih optužbi za nasilje i do gorke brakorazvodne parnice, Dep je spao na najniže grane

Objavljeno:

U iskrenom intervjuu za “Roling stoun”, koji je poput bombe odjeknuo u javnosti, Džoni Dep je prvi put progovorio o najtežih 18 meseci u životu: pričao je o depresiji, protraćenom novcu, sklonosti ka drogama i alkoholu i “pijavicama” u najbližoj familiji.

Kako novinar Stiven Rodrik piše,intervju je ugovoren “posle mesec dana i oko 200 razmenjenih mejlova” i vođen početkom godine tokom tri večeri u iznajmljenoj vili u Londonu, posredstvom Depovog novog advokata, Adama Valdmana, u trenutku kada glumac vodi parnicu protiv bivših menadžera, advokata i telohranitelja.

Valdmana je upoznao i angažovao 2016. kada je prekinuo sve veze sa svojim dugogodišnjim menadžerom Džoelom Mandelom. Ovaj 49-godišnji lobista ruskog tajkuna Olega Deripaske i advokat pevačice Šer sada mu je najbliži savetnik. Tokom intervjua glumac je pio i pušio cigarete i hašiš. Dep je izgubio skoro sav imetak od 650 miliona dolara i očajnički je želeo da objasni svoju istinu koja je “puna izdaja” sa svih strana.

Nakon svađe sa drugom suprugom Amber Herd 2016, koja je dovela do njenih optužbi za nasilje i do gorke brakorazvodne parnice, Dep je spao na najniže grane.

- Sledeći korak je bio, ‘Otići ćeš negde otvorenih očiju, a izaći sklopljenih’. Nisam mogao da podnesem svakodnevni bol - opisao je najgore trenutke tokom 2016. kada je brak sa Amber doživeo krah, novac se topio a majka Beti Su mu umrla od raka. Džoni je rođen kao najmlađi od četvoro dece koje je Beti, konobarica, sama izdržavala. Otac, građevinar, često je bio odsutan. Od prvog zarađenog novca na filmu Džoni je kupio majci farmu u Kentakiju.

- Obožavao sam je. Bila je prava lujka. Na njenoj sahrani sam rekao da je mama bila možda najzlobnije ljudsko biće koje sam upoznao u životu… Bilo je besmislenih batina, pepeljare koja leti ka tebi ili telefona koji te udara u glavu. Bila je to kuća duhova – niko nije govorio. Mislim da nikada i nisam mislio drugačije o ljudima – naročito ženama – sem, "Ja mogu da ih popravim"- kazao je Dep.

Bol od majčine smrti i razvoda odlučio je da ublaži tako što je krenuo na turneju sa bendom “The Hollywood Vampires” sa Džoom Perijem (Aerosmith) i Alisom Kuperom i počeo da piše memoare, starinski, na kucaćoj mašini.

- Sipao bih sebi vodku ujutro i počeo da pišem dok su mi suze navirale na oči i više nisam mogao da vidim jasno slova. Pokušavao sam da shvatim čime sa ovo zaslužio. Trudio sam se da sa svima budem fin, iskren i od pomoći. Istina mi je najvažnija stvar. A opet, sve mi se ovo desilo.

Brak sa 23 godina mlađom glumicom Amber nisu odobravale njegova najstarija sestra Kristi ni ostali iz bliskog kruga porodice i prijatelja. Upozoravali su ga da se ne ženi bez predbračnog ugovora, ali on ih nije poslušao. Svadbu na svom ostrvu na Bahamima platio je milion dolara. Porodica je prekinula veze s njim zbog toga, on je prekinuo saradnju sa menadžerima i prijateljima i poslednje dve godine provodi uglavnom sam.

U intervjuu je otvoreno pričao o uzimanju opojnih supstanci, naročito metahalona i njegovih falsifikata od kada je nestao sa scene.

- Te piratske kopije prave sa malčice arsenika ili strihnina, tako da je vrhunac neposredniji. Ili želiš da se smeješ i budeš srećan sa svojim prijatejima ili das e j..š ili da se biješ.

On je pokušao da objasni i kako su nestale silne pare sa njegovih računa. Između alimentacije bivšoj ženi Vanesi Paradi i deci, izdržavanja familije u Kentakiju koja se, tvrdi, žestoko baškarila na njegov račun i njegovih sopstvenih ekstravagantnih navika, novac je jednostavno ispario.

Upravo to je i razlog trenutne parnice protiv bivših menadžerâ i advokata.

Dep tvrdi da su mu oni loše vodili knjige i pogrešno ulagali, dok su sebe izdašno nagrađivali. Sada im potražuje 25 miliona dolara.

- Ako je trebalo nešto da potpišem, ja bih ih potpisivao i ne gledajući šta je. Nije me j..no zanimalo šta je, jer sam verovao tim ljudima.

Njegovi menadžeri, pak, podneli su protivtužbu u kojoj tvrde da je trošio van kontrole. Jedna od najbizarnijih činjenica koju su otkrili je da je 2005. platio tri miliona dolara da bi ispunio poslednju želju svog prijatelja, pisca i novinara Hantera S. Tompsona i ispalio njegov pepeo iz topa u nebo.

Dep se, međutim, pohvalio “Roling stounu” da je ta ekstravagancija koštala približno pet miliona dolara. Intervju je iskoristio i da oplete po jednoj od sestara, zetu i sestriću koji su se uselili u farmu u Kentakiju i napravili od nje rupu bez dna.

- Oni misle da ću da brinem o njima doveka i da je farma sada, kada je majka umrla, njihova. Ja to nisam nikome obećao.

Posao njegovih menadžera, između ostalog, bio je da, kada se trošenje izmaklo kontroli, blokira sve kreditne kartice na koje je bila ovlašćena njegova familija, ali to nikada nije učinjeno.

Navodno nije “imao pojma” da je u takvim finansijskim neprilikama, a naročito se zapanjio kada mu je poreska služba poslala račun na šest miliona dolara na ime neisplaćenih taksi sa 13 godina zakašnjenja. “Izgleda da je Depova strategija klasična holivudska odbrana: Nisam obraćao pažnju i za to vreme ljudi koji je trebalo da paze na pare su me opljačkali”, komentariše novinar “Roling stouna”.

- Onda mi objašnjava kako, da bi igrao uverljivo ekscentrike, nije smeo da dozvoli spoljašnji svet da mu narušava fokus”. Bivši menadžeri su u protivtužbi naveli da je na platnom spisku imao i inženjera za zvuk koji mu je govorio tekst na slušalice, jer nije mogao da upamti tekst. Dep ne demantuje postojanje inženjera, ali iz drugih razloga:

- Puštao mi je zvuke koji su mi omogućavali da glumim očima: gajde, plač bebe, bombe… To stvara istinu. Neki od mojih najvećih junaka su iz ere nemog filma. Morate da glumite pogledom a ako nema istine iza očiju, nije ni važno koje su j..ne reči u pitanju.

Potom je opisao kako je pričao o svom destruktivnom životu sa pokojnim prijateljem Tomom Petijem.

- Pozvao bih ga i pitao, ‘Hej, da li i dalje pušiš?’ Tom bi rekao, ‘Da, još uvek’ i osećao bih se bolje. Jer, ako Tom i dalje puši, onda sam i ja okej.

Tom je umro oktobra 2017. i taj gubitak je slomio Džonija.

Pre njega izgubio je druga dva velika prijatelja: Marlona Branda i Hantera S. Tompsona.

- Nedostaju mi moji ortaci - rekao je sa suzama u očima, govoreći o svojoj usamljenosti.

Pri kraju intervjua prisetio se svog detinjstva i objasnio da nikada nikome nije hteo da naudi.

- Nikada u životu nisam bio klinac koji maltretira druge. Nikada nikog nisam povredio. Vaspitali su me da nikada ne započinjem kavgu, ali ako me neko napadne da završim tuču. Kako je mama govorila: ‘Neka se us..u u gaće'”.

Ono što je nepoznata u ovoj jednačini je glumčeva najstarija sestra Kristi koja mu je do 1999. samostalno vodila finansije, a onda postala posrednik između njega i Mandela i trenutno čelnica Depove producentske kuće. U tužbi se pominje suma od sedam miliona dolara koju je dobila od glumca bez pokrića.

Nijedna strana za sada nije optužila Kristi za zloupotrebu položaja, a ona sama nije davala izjave za javnost. Ključ za rešenje ovog matriksa možda leži u nivou ovlašćenja koje je imala u raspolaganju Depovim finansijama. Glumac je pričao i o tome šta želi da radi kada se suđenja završe. Ima jedna francuska knjiga koju želi da adaptira i režira, o udovcu koji je sve izgubio i, u svojim četrdesetim, otišao u starački dom. Zatim je pričao o rimejku “Titanika” koji bi snimio u celosti u kadi.

- To bi bilo sjajno. Niko u Holivudu više ne želi da rizukuje - kaže sa uzdahom.

Na rastanku sa novinarem, u sitnim satima, kada su svi iz Depove pratnje otišli na spavanje, glumac je pošao sâm da ga isprati.

- Sledećih 15 minuta pokušavao je da provali kako da otvori kapiju. Pritiskao je dugmiće i gurao ogradu, ali ništa se nije mrdalo.

On je izgubljen dečak koji neće naći put do kuće pre mraka. ‘Hvala što si došao’, kaže mi. ‘Ovo bi mogao da bude tvoj Pulicer'”, piše Rodrik na kraju svog teksta.

Bonus Video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portalu Espreso.co.rs, gostovanje na TV Prva

(Espreso.co.rs/Webtribune)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.