Poruke povodom smrti Bouvija stižu sa svih strana: Od Vatikana, pa čak do svemira! (FOTO) (VIDEO)

ceo svet žali

Poruke povodom smrti Bouvija stižu sa svih strana: Od Vatikana, pa čak do svemira! (FOTO) (VIDEO)

Smrt popularnog muzičara uzdrmala je mnoge, kako njegove kolege, tako i druge umetnike, političare i fanove širom sveta. Mnogi od njih su svoje žaljenje izrazili i javno, putem društvenih mreža
Objavljeno: 18:55h

Ceo svet trenutno žali zbog smrti jednog od najvećih muzičara, legende svetske muzičke scene, Dejvida Bouvija. Svoju tugu izrazili su mnogi, kolege i saradnici, ali i politički lideri širom sveta. Preminuo legendarni Dejvid Bouvi! (FOTO) (VIDEO)

Kompozitor, pevač i glumac, jedna od najvećih zvezda na svetu, preminuo je juče posle duže borbe sa rakom. 33 činjenice koje niste znali o Dejvidu Bouviju (FOTO) (VIDEO) (GIF) Američki muzičar, Igi Pop, koji je sarađivao sa Bouvijem tokom njegove britanske faze i na pesmi "China Girl", istakao je da je Bouvi za njega bio "najbolji" i da je njihovo prijateljstvo u mnogome uticalo na njegov život.

- Prijateljstvo sa Dejvidom bilo je svetlost u mom životu. Nikada nisam sreo nekoga ko je tako brilijantan. Bio je najbolji - rekao je Igi Pop. I oni slušaju sve i svašta: Na koje pesme otkidaju zvezde svetskog sporta! (VIDEO) Rolingstonsi su takođe je izrazila svoje veliko žaljenje zbog smrti kolege. Legende rokenrola su saopštile da su "šokirani i duboko ožalošćeni" zbog smrti "dragog prijatelja".

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je smrt Bouvija "veliki gubitak". On je na svom Tviter nalogu napisao da je odrastao uz muziku Dejvida Bouvija, kao i uz njegove filmove i da je smrt muzičara veliki gubitak za ceo svet.

Printscreen/ Twitter/ David Cameron

- Odrastao sam slušajući i gledajući pop genija Dejvida Bouvija. On je bio master reinovacije, koji je uvek uspevao da odradi pravu stvar. Veliki gubitak - napisao je britanski premijer. Bouviju je poštu odao i ministar kultire Vatikana, Đanfranko Ravazi, koji je povodom smrti muzičara naveo reči njegove pesme "Space Oddity".

Poruka saučešća povodom smrti britanskog muzičara stigla je i sa Međunarodne svemirske stanice, odakle je poruku pre Tvitera uputio i Britanac Tim Pik.

Printscreen/ Twitter/ Tim Peake

- Rastužio sam se kad sam čuo da je Dejvid Bouvi izgubio svoju bitku protiv raka - njegova muzika je inspiracija mnogima - napisao je britanski astronaut. Bouvijev lik i delo nije uticao samo na one koji su sličnih muzičkih afiniteta kao i on. Američki reper, Kanje Vest, naveo je da je Dejvid Bouvi bio jedan od njegovih "najvažnijih inspiracija" i da je njegova krativnost donela magiju svetu.

Printscreen/ Twitter/ Kanye West

I pevačica Madona se oglasila povodom smrti svog kolege. Madona je na svom Tviter nalogu napisala da je očajna zbog smrti muzičara koji je promenio njen život.

Printscreen/ Twitter/ Madonna

I meksički filmski režiser Giljermo Del Toro naveo je da je Bouvi zauvek promenio ovaj svet i ljude na njemu. - Bouvi je postojao, tako da smo svi mi neprilagođeni naučili da je neobičnost dragocena stvar - istakao je Del Toro. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.