Dejvid Bouvi u Jugoslaviji: Na prepunom stadionu, po kiši, sijala je legenda! (VIDEO)

OvO SE NE ZABORAVLJA

Dejvid Bouvi u Jugoslaviji: Na prepunom stadionu, po kiši, sijala je legenda! (VIDEO)

Velika zvezda prilazi mikrofonu i pozdravlja na našem jeziku prepun stadion
Objavljeno: 21:21h

"Kameleon" je sat i po svirke pred 50. 000 posetilaca na Maksimirskom stadionu pokazao sve odlike najvećih svetskih zvezda, uz izvrsnu prateću grupu i posebno režiran video, zvuk i svetlo. Preminuo legendarni Dejvid Bouvi! (FOTO) (VIDEO) Da svi možemo biti heroji barem na jedan dan poznato je iz jednog klasika Dejvida Bouvija. Njegov koncert u Zagrebu je protekao u znaku herojske borbe sa nemolosrdnom kišom, hladnoćom i ogromnom pometnjom fanova 43 - godišnjeg rok-kameleona. Da je Ajnštajn imao veze sa rokom poznato je iz hita "Mladi Ajnštajn" Yahoo Seriousa, kad uz malu pomoć teorije relativiteta i piva otkriva rokenrol, kao idealnu stvar za pratnju na surfanju.

Dejvid Bouvi je maksimirsku kišnu noć na velikoj bini, spremljenoj po istom konceptu kao i ona "Stounsa" (dva velika video-ekrana kao bočna podrška, uvučena bina i tone reflektora pozadi), započeo s uvodnim taktovima Betovenove "Ode radosti", simbolizujući na taj način težnje i želje za 1992. godinu, duh koji će umnogome biti približniji 50.000 gledalaca tokom čitavog koncerta od tužne stvarnosti. 33 činjenice koje niste znali o Dejvidu Bouviju (FOTO) (VIDEO) (GIF) Dok reflektori šaraju po pratećem bendu, u kojem briljira gitarista Adrijen Beleu (svirao sa "Talking Headsima" u Zagrebu), iz tame izlazi Bouvi. Vretenast, u prozračnom imidžu barokne rok-zviezde tipa lorda Bajrona, podseća s plavom kosom i koščatim licem, rudimentiranim pokretima pantomime (dar od Lindzija Kempa, engleskog pozorišnog klasika) uz lagane, gotovo "sloumoušn" kretanje prilazi mikrofonu i pozdravlja na našem jeziku prepun stadion. Kiša odjednom prestaje, a uvodni taktovi "Space Oddity" bacaju publiku u orbitu oko čoveka koji je za 25 godina rada promenio više identiteta nego neke žene u celom životu.

Poruke povodom smrti Bouvija stižu sa svih strana: Od Vatikana, pa čak do svemira! (FOTO) (VIDEO) Plesačica na video-snimci je Luiz Levalije, a zanimljivo je da za prve tri numere koncerta idu crno-beli snimci,
što može objasniti i tipičnu ogolelu energiju u pratećem bendu od gitariste, klavijaturiste, basiste i bubnjara. I oni slušaju sve i svašta: Na koje pesme otkidaju zvezde svetskog sporta! (VIDEO) kolektivni kolaps publike s "China Girl", izvedenom s dozom autodestruktivnosti vlastitog seksualnog imidža (setite se spota!), dok Bouvi na sceni glumi i devojku i momka.
sa šarolikim izvođenjem "Let’s Dance", nalik ljubavnom kriku na šta je Bouvi reagovao uletanjem u furiozno fanki putovanje zvano "Young Americans".
Gotovo svi bismo sad ostali do zore, jer "još nismo čuli najveće hitove" (kako se buni neko). "Changes" pretvara stadion u hor Volim vas
"Šef" je pre koncerta neposredno odlučio da se sve snima Bouvi bira jedan od dva klasika, koja izvodi na ovoj turneji. "White Light/White Heat" Velvet Underground, onda je Van Morisonova "Gloria"
a rez na Bouvija na video-ekranu označava kraj. Maska će se promeniti... uskoro. to da su novinari ispali pravi fanatici posla organizatori koncerta svetskog kvaliteta su imali tipične balkanske odlike. u posljednji čas (19 časova) pred blagajnu stadiona
jednostavno spakovao kofere ugašena za šankom top-zadimljenog bifea na stadionu pre koncerta. Yugopapir.com

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.