​I oni danas slave! Evo koje svetske zvezde obeležavaju pravoslavni Božić (FOTO)

Ko bi rekao?

​I oni danas slave! Evo koje svetske zvezde obeležavaju pravoslavni Božić (FOTO)

Oni danas slave Božić zajedno sa nama po pravoslavnim običajima
Objavljeno: 07.01.2016. 19:43h
Iako se stvara utisak da je ceo Holivud već proslavio Božić pre Nove godine, neke svetski poznate ličnosti slave pravoslavne praznike, što zbog predaka i partnera, što zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Dženifer AnistonOtac američke glumice je poreklom sa grčkog ostrva Krit i zove se Janis Anastasakis, te je glumica upravo d njega usvojila pravoslavlje. Dženifer je u više navrata davala priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Tom HenksJedan od najpoznatijih glumaca današnjice, roiđen je u katoličkoj porodici, ali je kasnije pršao u pravoslavlje zbog svoje druge supruge Rite Vilson. Glumica je bugarsko-grčkog porekla, naime, njena majka je Grkinja, dok je otac iz Bugarske.

- Kada odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da odlučite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci - rekao je Tom koji se 1988. godine venčao u istoj crkvi u kojoj je krištena njegova supruga, a taj obred su prošla i dvojica njihovih sinova.

Kim KardašijanVerovali ili ne, najpoznatija svetska starleta je pravoslavka! Iako je rođena u Los Anđelesu, ona je poreklom Jermenka. Naime, njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj, a ona je 4. generacija koja je rođena na američkom tlu.

Kristijan BejlJedan od najzgodnijih glumaca Holivuda primio je pravoslavnu veru pre 15 godina kada se oženio Sili Blažić, bivšim američim modelom srpskog porekla.

Dejvid GanJoš jedan pevač koji je zbog ljubavi promenio veru je pevač grupe "Dipeš mod". Dejvid je preuzeo veru zbog supruge Dženifer Skilaz koja vodi poreklo iz Grčke.

Džonatan Džekson

Reuter


Glumac je rođen u adventističkoj porodici Sedmog dana, ali su pre tri godine on i njegova porodica prešli u pravoslavlje. Prema rečima glumca, "odlučio je da bude sa onima koji ne govore mnogo, ali daju prednost molitvi".

Naomi KembelJedna od najpoznatijih manekenki svih vremena rođena je u Londonu, ali jjoj je majka s Jamajke, a oca nikad nije upoznala.  Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media