10 zvezda koje su nas napustile u 2015. godini (FOTO) (VIDEO)

sve legenda do legende

10 zvezda koje su nas napustile u 2015. godini (FOTO) (VIDEO)

Neki od slavnih pisaca, glumaca i pevača napustili su nas ove godine, a mi im ovim člankom odajemo počast
Objavljeno: 23:20h
Od popularnih britanskih pisaca, legendi bluza do TV ličnosti predstavljamo vam neke od umetnika i glumaca koji su umrli u 2015. godini: 11 razloga zbog kojih će Lemi uvek biti bog rokenrola! Objašnjenje zašto nikad bio nije mamuran - pobeda!
1. Leonard Nimoj Publici je poznat po ulozi glumca sa šiljatim ušima iz "Star Trek" filmova.
Nimoj se povukao sa scene napisavši svoj poslednji tvit koji je glasio: “živi dugo i uspešno”.
2. Anita Ekberg stvorila imidž jedne od najpopularnijih ličnosti u svetu filma.
Ekberg je glumila u nekoliko filmova 1960ih ali je u narednoj deceniji misteriozno nestala sa ekrana. Umrla je 11.januara u 83. godini života.
3. Ginter Gras Gras je bio najpoznatiji posleratni nemački pisac, umetnik i intelektualac koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost 1999.
Gras je bio kontroverzni socijalni kritičar čije su knjige ohrabrile Nemačku da preispita svoju kolektivnu savest nakon Drugog svetskog rata
5. Rajli Bi (Bi Bi King) Neki od tih hitova su: Sweet Little Angel, Rock Me baby, My Lucille i Let the Good Times roll.
5. Setsuko Hara Rođena je 1920. godine, svoj prvi film je snimila sa samo 15 godina. Glumila je u filmovima "No Regrets for Our Youth" (1946) i u još šest filmova, uključujući i "Late Spring" (1949) i u popularnom filmu "Tokyo Story" 1953. godine.
AP
6. Teri Pračet Jedan od najuspešnijih autora svih vremena, bio je popularan po pisanju fantazija i komedija, od kojih je najpoznatiji serijal knjiga "Discworld". Napisao je jako puno knjiga - serijal "Discworld" se sastoji od 41 knjige - prodat je u više od 80 miliona kopija širom sveta.
Printscreen YouTube
7. Omar Šarif Šarif je rođen u Egiptu, postao je zvezda u svojoj domovini pre nego što je ostvario svetski uspeh zbog uloge u filmu iz 1962 godine, "Lawrence of Arabia", uloga za koju je osvojio Zlatni globus i nominaciju za Oskara Šarif je bolovao od Alchajmerove bolesti ali je umro od srčanog udara 10. jula u 83. godini života.
Profimedia
8. Rut Rendel Baronica Rendel bila je jedna od najpopularnijih britanskih pisaca detektivskih priča. Prozvana je britanskom kraljicom krimi romana - nadimak koji je mrzila. Umrla je 2. maja u 85. godini života.
9. Kristofer Li Nakon rata je postao glumac. Glumio je 1958.u filmu "Roles in The Wicker Man", kao Saruman u trilogiji filmova "The Lord of the Rings". Umro je 7. juna u 93. godini života.
10. Ben E. King pevač bluza i R&B muzike svoj prvi uspeh je ostvario 1950ih godina sa grupom "The Drifters" To je pesma po kojoj će ovaj pevač zasigurno ostati upamćen. 1980ih izašao je film istog naziva kao i pesma. King je umro 30. aprila u 76. godini života.
novi.ba

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.