MOJ OTAC JE SILOVAO MOJU DEVOJKU: Poznati muzičar optužio uglednog oca za brutalan zločin!
Foto: Print Screen Youtube

stojim iza žena koje su to rekle

MOJ OTAC JE SILOVAO MOJU DEVOJKU: Poznati muzičar optužio uglednog oca za brutalan zločin!

Optižbama se pridružila Džoselin Majnard, koja je imala 19 godina kada ju je Horovic napao, a bila je u vezi sa njegovim sinom Adamom

Objavljeno: 14:25h

TO JOJ JE BIO ZAŠTITNI ZNAK, USLEDILA JE POTPUNA TRANSFORMACIJA: Jedna od najlepših srpskih glumica iznenadila promenom imidža! (FOTO)

Dramaturg Izrael Horovic je poslednja u nizu poznatih ličnosti optuženih za seksualno uznemiravanje žena. Njegov sin Adam Horovic, poznati muzičar i član grupe ‚‚Beasty boys " veruje da su te optužbe tačne.

Do sada je devet žena optužilo Izraela Horovica za niz različitih aktova seksualnog uznemiravanja, među kojima je i silovanje. Većina žrtava su bile dosta mlađe od njega, a neke su u trenucima napada bile maloletne.

Kako piše "Njujork tajms", on je to radio i prolazio nekažnjeno tokom nekoliko decenija, a poslednji incident se desio prošle godine.

Frederik Žifar, koja je radila kao bebisiterka za Horovica 1991. godine, kada je imala 16 godina, optužila ga je da joj je dirao grudi i terao da mu stavlja ruku na penis. Glumica Medi Korman je takođe imala 16 godina, kada je igrala u jednoj od njegovih predstava, a tvrdi da je on pokušavao da je poljubi. Maja Ermasons (21), koja je znala i sarađivala sa Izraelom otkako je bila dete, rekla je kako ju je on prošle godine na silu ljubio, lizao po usnama i hvatao za grudi.

- Rekao mi je: Nijedna žena nije postala slavna jer je bila dobra devojčica - rekla je ona.

Posebno je uznemiravajuće svedočenje Džoselin Majnard, koja je 1989. godine dobila stipendiju od Horovicove kompanije "Gloster stejdž". Ona je tada imala 19 godina i bila je u vezi sa Horovicevim sinom Adamom.

foto: Print Screen Youtube

Za Njujork tajms je rekla da ju je jedno veče Izrael Horovic dovezao do njegove kuće, zaključao vrata i na silu ljubio iako je ona počela da plače. Onda ju je poveo u svoju sobu gde ju je silovao. U odgovor na ove optužbe Horovic je rekao da se on "drugačije seća nekih od tih događaja" i izvinio se "svim ženama koje su se ikada osetile kompromitovano zbog mojih dela".

- Čuti da sam izazvao takav bol je zaista uznemirujuće, kao i ideja da sam možda prešao liniju sa nekim ko me je smatrao mentorom - rekao je on.

Njegov sin Adam Horovic takođe se oglasio povodom optužbi i odlučio da ga ne brani.

- Verujem da su optužbe protiv mog oca istinite i stojim iza žena koje su ih izrekle - rekao je muzičar.

foto: Print Screen Youtube

Dramski pisac je još 1993. godine bio optuživan za maltretiranje žena koje su radile u "Gloster stejdžu", ali su one tada odlučile da budu anonimne. Međutim, šefovi kompanije "Gloster stejdž" su te optužbe odbacili.

Od prošle nedelje, ova kompanija je, nakon što je u javnost dospelo svedočenje Maje Ermasons, rešila da mu da otkaz.

Maja je rekla kako je on bio njen mentor i da ga je gledala kao deku.

- Da mi čovek, koji je sve to predstavljao za mene, uradi to što je uradio, to je bila najveća izdaja - rekla je ona.

foto: Print Screen Youtube

(Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.