NAJTRAGIČNIJA PRIČA NA ESTRADI: SILOVALI SU JE, zabranili joj da koristi glas, a sada je svemu došao kraj!
Foto: Prinstcreen/instagram/iiswhoiis

sudbina

NAJTRAGIČNIJA PRIČA NA ESTRADI: SILOVALI SU JE, zabranili joj da koristi glas, a sada je svemu došao kraj!

Mlada Keša je nakon prvog albuma "Animals" iz 2010. godine momentalno postala svetski hit

Objavljeno: 12:58h

Šou - biznis je jedna od najsurovijih mašinerija na svetu danas, pa se tako mladim ljudima veoma lako otvara mogućnost da postanu zvezde, ali istom tom brzinom kojom im se ostvare snovi mogu i da se pretvore u noćnu moru.

To je na svojoj koži najbolje osetila mlada Keša, koja je nakon prvog albuma "Animals" iz 2010. godine momentalno postala svetski hit, a novi pristup elektro-popu, kao i specifičan način pevanja, koji vešto balansira na granici između pitkog i iritantnog, otvorio je vrata mnogim novim zvezdama koje su imale da ponude pop industriji nešto novo u odnosu na klasične vokale koji su prolazili dotad.

I dok se svima činilo da je na vrhu sveta, budući da su se nizali singlovi broj 1, rasprodati koncerti i naslovne strane prestižnih magazina, Keša je iza te maske nasmejane devojke lica prekrivenog šljokicama u stilu Dejvida Bouvija i Lejdi Gage krila slomljenu devojku koja je platila previsoku cenu za uspeh.

????#happypridemonth

A post shared by Kesha (@iiswhoiis) on

Naime, menadžer Doktor Luk ju je fizički i psihički zlostavljao godinama, a ona nije smela da kaže ni reč protiv čoveka koji ju je vinuo u zvezde jer su na njegovoj strani bili novac i moć, dok je ona bila samo još jedna 20-godišnjakinja.

Ipak, kada su stvari otišle predaleko, Keša je 2013. godine odlučila da tuži menadžera koji joj je pretvorio život u pakao, misleći da će se na taj način konačno osloboditi mračne strane slave i uživati pisanju muzike i izvođenju iste pred milionima fanova širom sveta.

Sasvim neočekivano, ovaj pokušaj da se istrgne iz kandži napasnika odveo ju je još dublje nego što je bila pre. Zbog nemogućnosti da na sudu dokaže krivicu Doktor Luka, ona je ostala prepuštena na milost i nemilost svom zlostavljaču koji je doneo odluku da stavi tačku na njenu karijeru koja je do tada bila u konstantnom usponu.

????#happypridemonth #happypride

A post shared by Kesha (@iiswhoiis) on

A onda su se javili novi problemi. Kada je poželela da samostalno snimi album, bez patronata jedne od najuticajnijih muzičkih kuća na svetu, i okuša sreću bez podrške onih koji su je učinili svetskom zvezdom, ovu mladu devojku je dočekao hladan tuš. Moraće da čeka još četiri godine kako bi smela da koristi vlastiti glas u javne svrhe jer, kako stoji u ugovoru koji je potpisala, oni "poseduju njen glas".

Slomljena pop princeza se povukla iz javnosti, bez mogućnosti da na bilo koji način zaradi za život, ali te duge četiri godine su sada iza nje.

Ona je na svom Instagram nalogu snimila video u kom se obraća svojim pratiocima i obaveštava da konačno mogu da čuju muziku na kojoj je u tajnosti radila sve ovo vreme.

Da li će se ponovo vratiti na vrh ili neće imati svoju šansu u biznisu koji vode mnogo moćniji od nje, vreme će pokazati.

(Espreso.co.rs / Puls)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.