Tajni album Wu-Tanga je najskuplji album ikada! Ko bi toliko platio jedan CD? (FOTO)

Once upon a time in Shaolin!

Tajni album Wu-Tanga je najskuplji album ikada! Ko bi toliko platio jedan CD? (FOTO)

Album "Once upon a time in Shaolin" nakon godinu dana čuvanja u tajnom sefu prodat je nepoznatom američkom kolekcionaru
Objavljeno: 23:29h

Album najpoznatije rep grupe Wu-Tanga Clan-a pod nazivom "Once upon a time in Shaolin" našao se na aukciji nakon što je godinu dana čuvan u sefu u Maroku. Album je prodat privatnom američkom kolekcionaru za nekoliko miliona dolara. Planetarni hit u originalnom izdanju: Adela i The Roots uz pratnju metalofona (VIDEO) (GIF) Taj primerak je zapravo ceo tiraž albuma na čijih se 128 minuta nalazi 31 pesma. Prodaja je ugovorena još u maju, ali se mesecima radilo na pravnoj zaštiti ove neobične ploče.

- Wu-Tang Clan je uvek bio vođen inovacijama, a ovakav potez označava još jedan trenutak muzičke istorije - rekao je koosnivač grupe i dodao da će najveći deo prihoda od prodaje otići u dobrotvorne svrhe. A kad će Toma tako? Barak Obama peva na novom albumu benda Koldplej (FOTO) (VIDEO) Inače, na ovom albumu je učestvivao ceo Wu-Tang Clan, a kao gosti su se tu našli i poznati reper Redmen, Boni Džo Mejson (pseudonim koji koristi Šer) kao i fudbaleri Barselone.
Iako tačan iznos prodaje još uvek nije pozna, album "Once upon a time in Shaolin" je zasigurno najskuplje plaćen album na svetu ikada. Premašio je čak i redak snimak prve pesme Elvisa Prislija koji je kupio Džerk Vajt za 300.000 dolara. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.