TRAGEDIJA JEDNE LEPOTICE KOJA JE UMRLA OD TUGE: Muškarci su je OBOŽAVALI, a ona je imala baš TEŠKU SUDBINU
Foto: Dean Film - Pathe Films - Roxy Film / Christophel Collection / Profimedia

biografija

TRAGEDIJA JEDNE LEPOTICE KOJA JE UMRLA OD TUGE: Muškarci su je OBOŽAVALI, a ona je imala baš TEŠKU SUDBINU

Na njenu magičnu lepotu nije ostao imun ni njen očuh, koji je bio zaslužan za vođenje njene karijere

Objavljeno: 09:16h

Kako to uglavnom biva, većina velikih glumica imale su tragičan život i teške ljubavne priče. Nažalost, ova sudbina nije zaobišla ni zanosnu Rozmari Magdalenu Albač, poznatiju kao Romi Šnajder.

Tokom svoje karijere Romi je prošla sve uloge - od naivne princeze Sisi, do zavodnice i ikone avangardih filmova sedamdesetih godina. Međutim, uprkos njenoj blistavoj karijeri, niz tragedija u njenom životu skrenule su je sa pravog puta.

Izazovi su je pratili još od detinjih dana. Rođena je u glumačkoj porodici, a za njenu majku govorilo se da je Hitlerova miljenica. Romi je, čak, u jednom intervjuu sa nemačkom novinarkom otkrila i majčinu aferu sa Hitlerom.

"Sigurna sam da je spavala s njim", kazala je Romi u razgovoru za koji je molila da ostane neobjavljen.

Njena majka Magda razvela se od svog supruga 1945. godine, a zatim preudala. Na Rominu magičnu lepotu nije ostao imun ni njen očuh, koji je bio zaslužan za vođenje njene karijere, iako je od njega trpela brojne nasrtaje.

Romin zategnut odnos sa majkom eksalirao je kada je upoznala svog voljenog Alena Delona.

Alen Delon
Alen Delonfoto: EPA/ Guillaume Horcajuelo

Prema rečima Romi Šnajder, njen prvi susret sa Alenom nije protekao slavno jer, kako je tvrdila, ovaj francuski lepotan bio je vrlo arogantan. Međutim, kao i u svakoj filmskoj ljubavnoj priči, situacija među njima se promenila na snimanju filma kada su se zaljubili jedno u drugo.

Imali su izuzetno emotivnu i strastvenu vezu, na svakoj fotografiji sevali su dodiri i zaljubljeni pogledi, i ubrzo zatim Romi je odlučila da napusti Nemačku i preseli se kod svog dragog u Pariz. Međutim, Delonov uspeh doneo mu je titulu seks simbola što je sa sobom nosilo i priče o brojnim neverstvima.

Romina majka nije bila fascinirana izborom njene ćerke i insistirala je da ozvaniče njihovu vezu i stupe u brak. Naknado je otkriveno da je Magda strahovala za Romino mentalno i fizičko zdravlje. Doduše, Alen i Romi se jesu verili tokom boravka u Švajcarskoj, ali do venčanja nikad nije došlo.

Njihova ljubav trajala je pet godina, a onda je došlo do neočekivanog zapleta. Dok se Romi spremala za romantično venčanje ― Delon je imao drugačije planove.

Nakon što se vratila sa snimanja filma "The Process" u stanu u Parizu, u kojem su vodili zajednički život, zatekla je buket crnih ruža i šokantnu poruku na ogledalu: "Otišao sam u Meksiko s Natali. Ne vraćam se", napisao je Delon.

Ovo je bio vrhunac koji je izazvao eksploziju emocija i naterao nesrećnu Romi da sebi prereže vene. Srećom, spasili su je na vreme. Njena slika u javnosti bila je poražavajuća, a ona nije krila koliko ju je raskid skrhao.

Nekoliko godina kasnije, utehu je našla u nemačkom glumcu i reditelju Hariju Mejenu, koji ni tren oka nije oklevao da se razvede i oženi ovu filmsku divu na vrhuncu karijere.

Njihov brak je trajao do 1975. godine, da bi se vrlo ubrzo udala za pisca Danijela Bijasinija, za kojeg su mnogi rekli da je bio slika i prilika Alan Delona. Međutim, nakon šest godina braka, i ova ljubavna priča je dobila svoju tačku.

Ljubavne tragedije nisu jedine koje su pratile Romi. Preživela je i smrt svog sina Davida, koji je sa 14 godina poginuo nakon povrede koju je zadobio kada prerezao femoralnu arteriju penjući se na oštru ogradu. Romi se nikad nije oporavila od toga, a njeno već narušeno mentalno zdravlje bilo je trajno poljuljano zbog čega se odala porocima.

IZNENADNA SMRT

Deset godina nakon raskida, Delon i lepa glumica ponovo su se sreli na snimanju filma "La Piscine". Iako se vatra između njih ponovo rasplamsala, odlučili su da ostanu prijatelji i bili su to do kraja njenog života. Romi je iznenada preminula u svojoj 43. godini.

Romi je iznenada preminula u svojoj 43. godini
Romi je iznenada preminula u svojoj 43. godinifoto: PATRICK SICCOLI PATRICK / Sipa Press / Profimedia

Zvanično je preminula od srčanog udara, ali postoje spekulacije da joj je pozlilo usled predoziranja alkoholom, kome se odala nakon smrti sina.

"Gledam te iznova i iznova. Želim da te progutam očima i govorim ti iznova i iznova da nikad nisi bila tako lepa i smirena. Odmaraj. Ja sam tu. S tobom sam naučio nekoliko nemačkih reči. Ich liebe dich. Volim te. Volim te, moja Puppelé", bile su poslednje reči popularnog Alen Delona upućene njegovoj "lutkici", koje su bile objavljene u francuskom magazinu Pari-match.

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/ Kurir.rs/ Vogue.fr/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.