IMA TEŠKU BOLEST OD KOJE JEDVA HODA, NE IZLAZI IZ KUĆE: Zanosna plavuša živi u PAKLU, a ovo su SIMPTOMI koji RUŠE
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

iskreno iz srca

IMA TEŠKU BOLEST OD KOJE JEDVA HODA, NE IZLAZI IZ KUĆE: Zanosna plavuša živi u PAKLU, a ovo su SIMPTOMI koji RUŠE

Ima bolest centralnog nervnog sistema koja remeti protok informacija između mozga i tela

Objavljeno:

Holivudska glumica Kristina Eplgejt progovorila je o životu sa multiplom sklerozom, nepredvidivom i iscrpljujućom bolešću koja joj je dijagnostikovana 2021. godine. Ona je u intervjuu u emisiji "Good Morning America" svoj sadašnji život uporedila sa "paklom".

"Na neki način živim u paklu. Ne provodim mnogo vremena napolju, tako da je sve ovo malo teško za moj sistem. Ali, naravno, divno je imati podršku i zaista sam zahvalna na tome", rekla je proslavljena 52-godišnjakinja.

Kristina Eplgejt se u januaru ove godine pojavila kao voditeljka iznenađenja na dodeli Emi nagrada, popevši se na scenu sa štapom. Za ovaj hrabar čin dobila je ovacije prisutnih! Ona se u intervjuu našalila sa svojim stanjem, obrativši se samoj bolesti: "Totalno si me osramotila time što si mi onemogućila da ustanem, ali u redu je".

Ne provodi mnogo vremena napolju
Ne provodi mnogo vremena napoljufoto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristina je dodala i da samo što se nije onesvestila u tim trenucima na dodeli Emija. "Ljudi su mi rekli da sam bila jako zabavna, ali ja praktično ne znam ni šta sam rekla. Ne znam šta sam radila. Toliko sam se izbezumila da nisam znala ni šta se dešavalo. Znam da se se osećala stvarno voljenom i to je lepa stvar", priznala je.

Lepoj Amerikanki društvo je tokom intervjua pravila glumica Džejmi Li Sigler, kojoj je multipla skleroza dijagnostikovana kada je imala 20 godina. Njih dve su sada domaćini novog podkasta "MeSsi".

1 / 6 Foto: Print Screen Youtube/ Television Academy

Eplgejt je sa javnošću podelila svoju dijagnozu 2021. godine putem društvenih mreža; od tog trenutka ona redovno obaveštava publiku o svom zdravstvenom stanju, te širi svest o samoj multipla sklerozi i tome kako se boriti protiv ove bolesti.

Podsetimo, multipla skleroza je bolest centralnog nervnog sistema koja remeti protok informacija između mozga i tela, a prate je nepredvidivi simptomi uključujući bol, umor ili čak paralizu.

Bonus video:

05:52

ZA ESPRESO: Profesorka muzičkog iz Beograda živi od socijalne pomoći

(Espreso / Blic žena / Stefana Pavlović/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.