POGINUO ČUVENI MUZIČAR: Oglasila se njegova PORODICA potresnim rečima
Smrt, Foto: Profimedia

tragedija

POGINUO ČUVENI MUZIČAR: Oglasila se njegova PORODICA potresnim rečima

Preminuo je 2. februara nakon sudara s pet automobila

Objavljeno:

Basista grupe Džamirokvaj (Jamiroquai) Derik Mekintajr poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 66. godini, objavila je njegova porodica u saopštenju u petak, prenosi Daily Mail.

Muzičar, koji se proslavio kao deo fank i ejsid džez sastava zajedno s pevačem Džejem Kejem, preminuo je 2. februara nakon sudara s pet automobila u Bušiju, Hertfordširu.

"Naš tata, Derik Mekintajr, bio je ponosan tata, suprug, brat, sin, ujak, deda i prijatelj. Imao je strast prema muzici, svirao je bas gitaru veći deo svog života i oplemenjivao pesme svojom gruvi basom Džamirokvaj, Roija Ajersa, Beverli Najt i mnoge druge. Tata je bio veliki čovek koji je uticao na mnoge koji su došli u kontakt s njim, nadahnjujući ih i ohrabrujući kad god je mogao. Nijedna količina reči ne može da sažme koliko je naš tata bio poseban za sve nas – ne samo kad su u pitanju naši pojedinačni odnosi, već i u celini. Zauvek će nam nedostajati njegova ljubav, humor i prisutnost i nastavićemo da širimo njegovu svetlost. Do ponovnog susreta", stoji u saopštenju porodice.

Policija Hertfordšira potvrdila je njegovu smrt i rekla da traži više informacija. "Derik Mekintajr, star 66 godina, koji je živeo u Vatfordu, učestvovao je u sudaru 2. februara ujutru i nažalost preminuo na mestu nesreće. Naši službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja, te i dalje molimo za informacije. Ako ste se vozili u tom području i videli šta se dogodilo ili imate bilo kakav snimak kamere koja bi mogla da pomogne našoj istrazi, kontaktirajte nas", poručili su iz policije.

Derik se poznatom bendu pridružio 1994. godine i počeo da radi na njihovom drugom albumu "The Return of the Space Cowboy", koji je dosegao drugo mesto na lestvicama.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Daily Mail/Kurir/L.S/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.