DEČKO GA VARAO, PA UMRO OD SIDE! BOGATSTVO JE PREPISAO MAČKI: Nije mogao da ZAMISLI da će se zaljubiti u ŽIVOTINJU
Karl Lagerfeld

interesantan život

DEČKO GA VARAO, PA UMRO OD SIDE! BOGATSTVO JE PREPISAO MAČKI: Nije mogao da ZAMISLI da će se zaljubiti u ŽIVOTINJU

Zanimljivi detalji iz života Karla Lagerfelda izazivaju veliku pažnju javnosti.

Objavljeno:

Kralj sveta mode, Karl Lagerfeld imao je život uzbudljiviji od filma, a skončao je u 85. godini usled posledica raka pankreasa.

Od početka njegove karijere asistiranja Pjeru Balmanu do njegovog najpoznatijeg rada iza modnih kuća kao što su Chanel i Fendi, Lagerfeldovo nasleđe je zauvek urezano u svet mode.

Modni mogul od samog rođenja bio je okružen luksuzom, a tako je i živeo. Rođen je u Hamburgu, 1933. godine u bogatoj nemačkoj porodici, dok je tvrdio da je rođen 1938. godine. Njegovi roditelji bili su veoma obrazovani i načitani, te su i njega vaspitavali u skladu sa tim vrednostima.

Život i smrt Karla Lagerfelda
Život i smrt Karla Lagerfeldafoto: Guy Marineau / Starface / Profimedia

Kada je reč o njegovom ljubavnom životu, Karl se 70-ih godina prvi put zaljubio. Srce mu je osvojio francuski aristokrata i boem Džejkus de Bašer, s kojim je delio afinitete prema literaturi, odeći i stilu. Lagerfeld mu je pomagao finansijski, ali nikad nisu živeli zajedno niti su ikada, kako je jednom rekao, spavali zajedno.

"Beskrajno sam ga voleo, ali nikada nismo imali fizički kontakt. Naravno, zaveo me njegov fizički šarm", otkrio je jednom prilikom. Bili su zajedno 18 godina, tokom 70-ih i 80-ih, sve do De Bašerove smrti, izazvane posledicama AIDS-a 1989. godine. Karl je spavao na pomoćnom krevetu u njegovoj bolničkoj sobi i bio uz njega do poslednjeg trenutka. Nije ga napustio ni kad ga je De Bašer varao sa drugim muškarcima.

"Naravno da sam znao za aferu s Laurentom. Yves i ja smo više od 20 godina bili bliski prijatelji. Pierre Bergé, Laurentov tadašnji partner, uništio je naše prijateljstvo. Govorio je da upravljam njihovim odnosom kako bih destabilizovao Laurentovu modnu kuću", rekao je i priznao kako je zažmurio na sve De Bašerove seksualne izlete.

"Smatrao sam da je u tim trenucima bio neuračunljiv. Želeo sam jedino da vidim njegovu lepšu stranu. Nisam bio svestan stvari koje čuva u mraku. Govorio bi mi što je sve radio dok nisam bio pored njega, ali nisam postavljao pitanja", kaže Karl koji nakon njega nije imao novog partnera. Nakon što je preminuo, Lagerfeld je utehu pronašao u hrani, što je i priznao u knjizi u kojoj opisuje svoj put do ponovne mršavosti.

1 / 2 Foto: PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia

Bogatstvo prepisao mački

Čupet je kod Karla došla kao malo mače staro tri meseca, a dobio ju je na poklon od Batiste Đabikonija koji je bio Lagerfeldova muza, a neki bi rekli i ljubavnik.

Nakon što je mačka ušla u njegov život, njih dvoje su postali nerazdvojni. Dva pomoćnika su se svakodnevno brinula o njenim potrebama. Češljali su je tri puta dnevno i hranu joj servirali na srebrnim poslužaonicima.

24 sata ona je bila negovana, pažena i mažena tokom sedam dana u nedelji. Poznato je da je njen lik završio na liniji šminke, futrolama za telefone itd. Čak se našla i kao zaštitno lice na njegovoj biografiji.

Zanimljivi detalji iz života Karla Lagerfelda izazivaju veliku pažnju javnosti.
Zanimljivi detalji iz života Karla Lagerfelda izazivaju veliku pažnju javnosti.foto: Joël SAGET / AFP / Profimedia

Čupet je čak bila i na naslovnoj strani Voga, zajedno sa Žizel Bundšen.

Mnogi se pitaju šta se desilo sa mačkom sada kada Karl više nije živ, a odgovor je da ona živi u neviđenom luksuzu. O njoj brine Fransua Kasot koja je bila Karlova domaćica, a sada ima status mačje dadilje. Ona svaki dan priprema gurmanske obroke za slavnu mačku i vodi računa o njenom zdravlju, ali i o Instagram nalogu koji nosi njeno ime.

Lagerfeld je jednom prilikom i istakao da njegova ljubimica živi poput princeze, te da bi, samo da je moguće, i oženio Šapet.

Celo bogatstvo prepisao je mački
Celo bogatstvo prepisao je mačkifoto: JENS KALAENE / AFP / Profimedia

"Još ne postoji mogućnost braka između ljudskih bića i životinja... Nikada nisam mislio da ću se ovako zaljubiti u mačku", rekao je svojevremeno Lagerfeld.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Still/Milka Đukić/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.