SLAVNI VODITELJ PREMINUO OD DEMENCIJE U SVOM DOMU: Imao je 91 godinu, OBOŽAVAO je svoj posao
Čarls Osgud, Foto: Earl Gibson III / Getty images / Profimedia

tužno!

SLAVNI VODITELJ PREMINUO OD DEMENCIJE U SVOM DOMU: Imao je 91 godinu, OBOŽAVAO je svoj posao

Umro u 91. godini, a bio je dugogodišnji domaćin ove emisije

Objavljeno:

Voditelj Čarls Osgud, koji je vodio emisiju "CBS Sunday Morning" 22 godine i bio domaćin dugogodišnjeg radio šoua "The Osgood File", preminuo je u 91. godinu života.

CBS News je saopštio Osgudovu smrt danas, a prema informacijama njegovih najbližih, novinar i poznati voditelj je preminuo od demencije u svom domu u Nju Džersiju.

Osgud je radio u CBS News 45 godina pre nego što se povukao 2016. godine. Počeo je voditi "CBS Sunday Morning" 1994. godine, a prema podacima mreže, emisija je dostigla najviše ocene u poslednje tri decenije tokom njegovog vođstva.

Umro u 91. godini, a bio je dugogodišnji domaćin ove emisije
Umro u 91. godini, a bio je dugogodišnji domaćin ove emisije foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Penzionisanje voditelja nije bilo iznenađenje za mnoge, s obzirom na Osgudovu zrelost, ali on je isticao da je rad na emisiji bio izuzetno radostan deo njegovog života.

- Već godinama ljudi, čak i prijatelji i porodica, pitaju me zašto to radim s obzirom na svoje godine - rekao je Osgud kada se povukao u 84. godini, te nastavio:

To je jednostavno zato što mi je to bila radost. Ko ne bi želeo biti taj koji ima priliku predstaviti ove sjajne pripovedače, producente, pisce i druge koji su stvarali ovu divnu emisiju.

1 / 2 Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Osgud je, inače, osvojio tri "Daytime Emmy" nagrade tokom svoje karijere na "CBS Sunday Morning", a važio je za omiljenu TV ličnosti među gledaocima, jer su njegova harizma i profesionalnost obeležili su svaku emisiju.

Bonus video:

05:52

ZA ESPRESO: Profesorka muzičkog iz Beograda živi od socijalne pomoći

(Espreso/Republika/P.R/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.