VELIKA TUGA! Preminuo Džordi Voker
Foto: Profimedia

POTRESNO

VELIKA TUGA! Preminuo Džordi Voker

Imao je 64 godine.

Objavljeno: 08:59h

Džordi Voker, gitarista grupe Killing Joke, je preminuo, kako je bend objavio preko svojih društvenih mreža.

Imao je 64 godine.

"Sa velikom tugom potvrđujemo da je u 6:30 ujutro 26. novembra 2023. u Pragu, legendarni gitarista grupe Killing Joke Kevin "Džordi" Voker preminuo nakon što je doživeo moždani udar, bio je okružen porodicom. Razoreni smo. Počivaj u miru brate", navodi se objavi benda.

Rođen kao Kevin Voker u Engleskoj 1958. godine, dobio je nadimak "Džordi" zbog svog severoistočnog naglaska. Pridružio se grupi Killing Joke 1979. godine, odgovarajući na oglas koji je dao vokal Džez Kolman, i ostao u bendu do sada. On i Kolman bili su jedina dva stalna člana Killing Joke-a tokom četiri decenije.

Nakon što se Voker pridružio Killing Joke-u, grupa je objavila svoj istoimeni debi album iz 1980. godine, početak serije veoma uticajnih post-pank albuma, uključujući "Night Time" iz 1985. godine, koji je sadržao hitove "Eighties" i "Love Like Blood". Grupa se okrenula ka zvukovima sa više industrijskim uticajima '90-ih i kasnije, a isto tako, Voker je bio član sličnih industrijskih grupa Murder Inc. i The Damage Manual.

Killing Joke je odigrao veliku ulogu u uticaju na naredne četiri decenije muzike, sa bendovima kao što su Metallica i Nirvana među grupama koje su spolja pokazale taj uticaj. Dejv Grol je čak svirao bubnjeve na istoimenom albumu benda iz 2003. godine, piše treblezine.com.

Bonus video:

31:05

Evo kako su izgledali nastupi takmičara u izazovu RULET IMPROVIZACIJA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.