O SOFIJINOJ LEPOTI, ALI I BRAKU SU SVI BRUJALI: Udala se za 22 godine STARIJEG i CRKVA je to OSUDILA, PRIČA RAZARA
Sofija je verovatno najpoznatija Italijanka na svetu., Foto: Tony Vaccaro / akg-images / Profimedia

malo ko zna

O SOFIJINOJ LEPOTI, ALI I BRAKU SU SVI BRUJALI: Udala se za 22 godine STARIJEG i CRKVA je to OSUDILA, PRIČA RAZARA

Karlo Ponti bio je njen suprug, prijatelj, otac, producent i ljubavnik.

Objavljeno:

Jedna od najlepših glumica svih vremena, Sofija Loren, ovih dana se našla u medijima zbog nesreće koju je doživela u svom domu. Glumačka diva se okliznula i pala u kupatilu svog doma u Ženevi. Odmah je prevezena u bolnicu, nakon čega joj je dijagnostikovan prelom butne kosti. Zbog teške povrede morala je na hitnu operaciju.

Uz Moniku Beluči, Sofija je verovatno najpoznatija Italijanka na svetu. Holivudska diva, model i modna ikona od 1950-ih do danas je uspela da stekne status legende filma, ali i boginje lepote čijem su se telu oduvek divili i muškarci i žene.

Srećnik koji je imao najposebnije mesto u njenom srcu bio je italijanski producent Karlo Ponti. Upoznali su se kada je Sofija imala samo 16 godina, a iako joj je na početku bio samo producent koji ju je učio svemu iz sveta šoubiznisa, uskoro je njihovih 22 godine razlike progutao snažan osećaj koji nisu mogli da sakriju.

Ipak, Ponti je u to vreme bio u braku u kom je dobio dvoje dece, te je za razvod bilo potrebno dobiti potvrdu Vatikana. Ipak, nisu je dobili pa su krenuli na putovanje u Meksiko 1957. godine. Tamo se razveo od supruge i oženio se Loren.

Međutim, po povratku kući, supružnici su se suočili s novim problemima. U Italiji njihov brak nije bio priznat kao zakonit. Pontija su optužili za bigamiju, a Loren za nelegalnu zajednicu. Nisu čak ni imali pravo da se zajedno pojave u javnosti. Međutim, ne želeći da se pridržavaju društvenih normi, par je napustio zemlju i živeo u inostranstvu mnogo godina dok su pokušavali da uspostave pravdu.

U Italiji njihov brak nije bio priznat kao zakonit.
U Italiji njihov brak nije bio priznat kao zakonit.foto: EPA/MATTEO BAZZI

Loren nije htela samo brak - želela je da osnuje porodicu i sanjala je o majčinstvu. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je pretrpela dva pobačaja, nakon čega se podvrgnula hormonskom tretmanu. I to se isplatilo.

Ostala je u drugom stanju s 34 godine, ali morala je da miruje tokom trudnoće. Odlučila je da se pridržava saveta lekara i vodila je povučen način života iz hotelske sobe u Ženevi mesecima. Tako je, 29. decembra 1968. godine, rodila svog prvog sina Karla Pontija Juniora, a četiri godine kasnije, 6. januara 1973. godine, rodila je svog drugog sina, Edoarda Pontija.

1 / 8 Foto: Printscreen/Facebook/SophiaLorenOfficial

Karlo Ponti bio je njen suprug, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. On ju je oblikovao u ono što jeste i zajedno su hrabro podneli sve udarce sudbine. Bili su srećni, voljeli su se i ostali zajedno pola veka, sve do trenutka kada je 2007. godine Karlo preminuo od komplikacija s plućima. Te godina je trebalo da slave zlatnu svadbu.

On ju je oblikovao u ono što jeste i zajedno su hrabro podneli sve udarce sudbine.
On ju je oblikovao u ono što jeste i zajedno su hrabro podneli sve udarce sudbine.foto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Inače, po drugi put su se venčali 1966. godine, a nedavno je glumica rekla da žali samo zbog jednog. "Jako je teško reći da ni za čim ne žalite... Jedino što ja žalim je da se nikad nisam udala u beloj haljini. To je bio moj san koji je u dalje u meni", rekla je za Radio Times.

Bonus video:

04:22

KO KAŽE DA ALBANSKA STRANA NIJE PRVA ZAPUCALA NA SRBE! Bjegović: Kurtiju ovo ide u prilog, a pomogao mu je STRANI FAKTOR

(Espreso/ Story.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.