Kako je nastala legenda o Led Zeppelinu! Ovako su ispisali najznačajnu stranicu rok istorije! (FOTO) (VIDEO)

Zato će uvek biti no.1!

Kako je nastala legenda o Led Zeppelinu! Ovako su ispisali najznačajnu stranicu rok istorije! (FOTO) (VIDEO)

Najpoznatiji, neimenovani, četvtrti album Led Zepelina, izašao je pre 45 godina! A to ostvarenje će, zbog ovih 10 činjenica, zauvek zlatnim slovima biti ispisano u istoriji rokenrola
Objavljeno:

Jedan od najboljih albuma u istoriji roka, 4. album Led Zepelina, objavljen je pre više od 40 godina, davne 1971. Na ovom albumu se, između ostalih, nalazi i jedna od važnijih pesma u istoriji rok muzike - "Stairway to Heaven".

Printscreen/ Facebook/ Led Zeppelin
Album je zvanično bez imena, ali je poznat pod raznim nazivima - "Zoso", "Runes", "Sticks" i "Four". Pod kojim god nazivom ga vi znali, ovih 10 stvari o njemu sigurno niste nikada čuli!

Led Zeppelin 1979 Promo Photo. Deluxe Edition reissues of Presence, In Through The Out Door, and Coda coming July 31. Preorder all formats here: http://ledzeppelin.com

Posted by Led Zeppelin Official on Monday, July 27, 2015
Zepelini su imali opravdan razlog zbog kog nisu stavili svoja imena niti slike na naslovnu stranu 4. albuma.
Gitarista Džimi Pejdž
bend postigao veliki uspeh samo zahvaljujući marketingu, a ne talentu ostave da muzika govori sama za sebe. Pesma "Black Dog" je nazvana po crnom labrador retriveru, psu koji je lutao oko studija dok su Zepelini snimali album.
o jednom starom psu, jedino mogao da obilazi jednu staricu ali nikada nije imao
dovoljno snage da se vrati, Robert Plent U pesmi " When the Levee Breaks" jedino se glas Roberta Planra kreće normalnom brzinom.
snimljen na stepeništu u napuštenoj kući, zvuk bubnja usporen taj poznati planetarni zvuk. u ovoj pesmi malo usporeni Najnepopularnija pesma na ovom albumu je zasigurno "Four Sticks".
najmanje bitna stvar na ovom albumu Zepelini se očigledno slažu sa mišljenjem kritike. jedina koja nije dobila svoje mesto ovde jeste "Four Sticks". Album je sniman na nekoliko različitih lokacija.

Led Zeppelin Outtake Photo, Knebworth 1979. #WaybackWednesday http://ledzeppelin.com

Posted by Led Zeppelin Official on Wednesday, July 22, 2015
jeste napuštena kuća snimljena je pesma "When the Levees Breaks" Bend je shvatio da treba da navodi autore od kojih preuzima pesma.

Promo Shot 1977 www.ledzeppelin.com

Posted by Led Zeppelin Official on Monday, June 8, 2015
prečesto uzimali tekstove drugih muzičara i ubacivali ih u svoj pesme na 4. albumu počeo da navodi koji tekst je od kog muzičara pozajmljen Uprkos glasinama, kada se pesma "Stairway to Heaven" pusti unazad ne čuju se satanističke poruke.
pesmu pustite da svira unazad možete čuti razne satanističke poruke. nažalost nije istinito ova glasina imala veze sa religioznim dešavanjima Zepelini nisu jedini koji imaju pesmu s nazivom "Stairway to Heaven".
nisu prvi koji su svoju pesmu nazvali ovim imenom. objavio pop pevač Nil Sedaka Na ovom albumu se moglo naći i više od 8 pesama.
da čuvaju pesme godinama u zapravo snimljene za 3. album. "Boogie with Stu" i "Black Country Woman" nastale zapravo za 4. album, ali se na njemu nisu našle. Simboli koje je bend izabrao za naslov albuma nemaju toliko značaja koliko vi mislite.
Printscreen/ Facebook/ Led Zeppelin
predstavljaju svaki po jednog člana benda nasumice izabrali svoje simbole Robert Plant je izabrao pero u krugu Simbol Džimija Pejdža, čuveni "Zoso"

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.