PREDMETI LEGENDARNOG MUZIČARA STAVLJENI NA AUKCIJU: Vrede pravo BOGATSTVO, evo o kojim CIFRAMA je reč
Muzičar, Foto: prentscreen/youtube/Freddie Mercury Solo

ovo su svi detalji

PREDMETI LEGENDARNOG MUZIČARA STAVLJENI NA AUKCIJU: Vrede pravo BOGATSTVO, evo o kojim CIFRAMA je reč

Već u septembru brojni delovi kolekcije naći će se na aukciji

Objavljeno:

Obožavaoci Fredija Merkjurija imaju priliku da vide hiljade predmeta preminulog frontmna grupe "Queen" u replici njegovog londonskog doma.

O retkim predmetima, uključujući rukom pisane tekstove, umetnine i kolekcionarske predmete iz londonske kuće slavnog muzičara, Garden Lodge, brine njegova bliska prijateljica Meri Oustin.

Predmeti Fredija Merkjurija će prvi put biti javno izloženi na jednomesečnoj izložbi, a već u septembru brojni delovi kolekcije naći će se na aukciji.

Cene predmeta iz kuće muzičara kreću se od 40 do nekoliko miliona funti. U središtu aukcije je Merkjurijev crni klavir Yamaha, procenjen na 2-3 miliona funti, odnosno 2.5-3.8 miliona dolara, na kojem je 1975. svirao kultnu pesmuBohemian Rhapsody“.

Ostali predmeti za prodaju poput krune i kraljevskog plašta, koji je nosio na poslednjoj turneji sa grupom Queen 1986. godine, procenjuje se na 60.000-80.000 funti, a srebrni češalj za brkove Tiffany & Co na 400-600 funti, piše Index.hr.

Rukom pisani tekstovi pesme „We Are The Champions“ procenjeni su na 200.000-300.000 funti, a za „Killer Queen“ 50.000-70.000 funti.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.