PREMINUO DŽON VADINGTON
Sveće, Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO DŽON VADINGTON

Džon Vadington - bivši gitarista i jedan od osnivača The Pop Group je preminuo

Objavljeno:

Zvezda engleskog post-pank benda The Pop group (Pop grupa) Džon Vadington preminuo je u 63. godini. Tužna vest je potvrđena na zvaničnim Tviter i Fejsbuk stranicama benda.

"Džon Vadington - bivši gitarista i jedan od osnivača The Pop Group je preminuo. Uticajni muzičar i integralni član grupe, Džon je doprineo nekim od najpoznatijih snimaka benda“, rekli su oni.

„Džon je svirao na „I“ i „Koliko dugo ćemo tolerisati masovno ubistvo?“ (Y’ i ‘For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murder?’), prva dva albuma The Pop Group, a kasnije se pridružio Makimum Joi za njihov debi album „Station MKSJI“. "John je nastavio da se nezaboravno pojavljuje na pločama Judi Nilon i projektima povezanih sa On-U Sound-om, uključujući Nev Age Steppers i African Head Charge. Njegova energija i prijateljstvo će jako nedostajati, a njegovo nezaboravno muziciranje će se zauvek pamtiti."

Pevač
foto: thepopgroup/printscreen/fejsbukž

Uzrok njegove smrti još nije objavljen. On je osnovao svoj prvi bend kada je imao samo 17 godina. Bio je vokal, gitarista i tekstopisac za pank grupu The Boyfriends. Ubrzo se pridružio Pop grupi, koja je osnovana u Bristolu 1977. Iste godine su objavili svoj debi album I. Džon je bio gitarista benda za albume "Y" i "For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murder?").

Ostali članovi benda bili su basista Sajmon Andervud, gitarista/saksofonista Garet Sejger i bubnjar Brus Smit. Čak se pridružio Makismum Džoju (Maximum Joy) za njihov debi album i pojavio se na projektima povezanim sa On-U Sound-om. Njegova smrt je došla dva meseca nakon smrti glavnog pevača i člana osnivača Pop grupe, Marka Stjuarta.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.