ZAVELA OCA I SINA PA ZGROZILA TADAŠNJU JAVNOST: Omiljena glumica nakon GLAMURNOZNOG života skončala u BEDI
Glumica, Foto: Profimedia

burno

ZAVELA OCA I SINA PA ZGROZILA TADAŠNJU JAVNOST: Omiljena glumica nakon GLAMURNOZNOG života skončala u BEDI

Njena biografija ostavlja bez teksta

Objavljeno:

Život jedne od najslavnijih holivudskih glumica svog vremena bio je jako turbulentan, a završila je tragično.

Glorija Grejem je 40-ih i 50-ih godina prošlog veka bila jedna od najpoznatijih glumica u Holivudu, a osvojila je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "The Bad and the Beautiful". Ali, onda je sve pošlo po zlu.

Ipak, nažalost, njena sjajna karijera ostala je u senci njenog i više nego turbulentnog privatnog života i skandala koji je pratio do samog kraja.

Život jedne od najslavnijih holivudskih glumica svog vremena bio je jako turbulentan
Život jedne od najslavnijih holivudskih glumica svog vremena bio je jako turbulentanfoto: Profimedia

Kako joj je majka, Džin Mekdugal, takođe bila glumica, Glorija je već od najranijih dana bila odgajana za uspeh u ovom poslu, a sa samo 20 godina potpisala je sedmogodišnji ugovor s MGM-om.

Nažalost, nakon mjuzikla "Oklahoma" iz 1955. sve se promenilo i Glorija više nije ostvarila ni jednu značajniju ulogu u filmovima. Do kraja života je nastupala uglavnom u pozorištu, a povremeno je snimala za film i televiziju, ali dobijala je manje uloge. Poznata je postala kao vrlo problematična glumica.

Glorija je bila majstorica skandala. U periodu od 15 godina se udavala čak četiri puta, a u želji za večnom mladošću nije se libila ni hirurških zahvata. Ipak, obeležio ju je puno veći skandal.

Osvojila je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'The Bad and the Beautiful'. Ali, onda je sve pošlo po zlu.
Osvojila je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "The Bad and the Beautiful". Ali, onda je sve pošlo po zlu.foto: Profimedia

Nakon manje od godinu dana braka s prvim suprugom Stenlijem Klementsom podnela zahtev za razvod, a kad mu se ipak vratila, pretukao ju je. Na kraju je ipak uspela da ode od njega, a na dan kad je dobila rešenje o razvodu braka udala se za reditelja Nikolasa Reja u Las Vegasu. Tad je bila četiri meseca trudna i nosila je njihovog sina Timotija koji se rodio 1948. godine.

Tri godine kasnije suprug ju je zatekao u krevetu sa svojim sinom iz prvog braka, Entonijem Rejem, koji je tad imao samo 13 godina. Zgroženi Nikolas odmah je zatražio razvod, a ceo Holivud je za razlog saznao desetak godina kasnije.

Treći brak bio je onaj s piscem i televizijskim producentom Sijem Hauardom, a s njim je dobila i ćerku Marijanu Paulet. Razveli su se nakon tri godine braka.

Njena sjajna karijera ostala je u senci njenog i više nego turbulentnog privatnog života i skandala koji je pratio do samog kraja
Njena sjajna karijera ostala je u senci njenog i više nego turbulentnog privatnog života i skandala koji je pratio do samog krajafoto: Profimedia

Brak s posinkom

Njen četvrti i poslednji brak bio je s bivšim posinkom, Entonijem Rejem (da, istim onim s kojim ju je zatekao njen bivši suprug, a njegov otac). Njih su se dvoje venčali u Meksiku, a brak su u početku držali u tajnosti. Kad se saznalo za njih, odjeknuo je skandal.

- Kad sam se udala za reditelja Nikolasa Reja, ljudi su zevali od dosade. Kasnije sam se udala za njegovog sina, a prema reakcijama bi se reklo da sam počinila incest ili da sam opljačkala kolevku, izjavila je Glorija jednom prilikom.

Nakon mjuzikla 'Oklahoma' iz 1955. sve se promenilo i Glorija više nije ostvarila ni jednu značajniju ulogu u filmovima
Nakon mjuzikla "Oklahoma" iz 1955. sve se promenilo i Glorija više nije ostvarila ni jednu značajniju ulogu u filmovimafoto: Profimedia

Tragičan kraj ledene kraljice

Iako je u medijima ostavljala utisak ledene kraljice, privatno joj je bilo jako teško. Lečila se od depresije, a Saj je sudskim putem hteo da joj oduzme starateljstvo nad ćerkom jer je smatrao da nije podobna za majčinstvo.

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je ceo život živela glamurozno, na kraju nije imala ništa. Poslednje godine je provela na grbači roditelja njenog poslednjeg ljubavnika Pitera Tanera.

Preminula je sa samo 57 godina.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.