GLUMICA VIŠE OD 10 GODINA KRILA TEŠKU BOLEST
Foto: instagram/printscreen

šok

GLUMICA VIŠE OD 10 GODINA KRILA TEŠKU BOLEST

Bojala se svoje budućnosti

Objavljeno:

Glumica Ema Caulfield Ford (49) najpoznatija po ulozi Anye Jenkins u popularnoj seriji ”Buffy The Vampire Slayer” više od deset godina skrivala je svoje zdravstveno stanje.

Svoju dijagnozu nije rekla ni nekim bliskim prijateljima i porodici pa tako ni kolegama s kojima je radila. Za nju je 2010. godina bila izuzetno teška, a nakon traumatičnog iskustva i pretraga koje je obavila stigla i službena potvrda. Naime, dijagnostifikovana joj je multipla skleroza.

Iako je u proteklih deset godina radila na brojim projektima, bojala se kako bi ju dijagnoza mogla koštati uloga. Emma se 2017. godine udala za kolegu glumca Marka Leslieja Forda s kojim je dobila ćerku.

Sada je odlučila javno progovoriti o bolesti za Vanity Fair. Shvatila je i da je previše riskantno tešku dijagnozu skrivati od kolega budući da joj se simptomi mogu pogoršati.

-Do 2010. godine nisam imala nikakvih problema sa zdravljem, sve dok se jednog jutra nisam probudila. Imala sam osećaj kao da mi u levoj strani lica imam miliona mrava koji mi hodaju po licu. Taj osećaj je nestao. Shvatila sam da imam manjak oseta- prisetila se glumica koja je kada je osetila prve simptome otišla kod svog akupunkturista koji ju je uputio neurologu koji joj je rekao da je to sve posledica stresa.

Potom je otišla na magnetsku rezonancu.

-Sećam se da sam snimala scenu, na sebi sam imala usku Herve Leger haljinu. Osećala sam se fantastično. Potom sam videla da imam propušten poziv od doktora. Nazvala sam ga i tada mi je rekao da imam multiplu sklerozu. Svet mi je stao. Rekla sam da to nije moguće na što mi je on odgovorio da mogu tražiti drugo mišljenje. Bilo je to poput noćne more. Samo sam ga upitala: ”Šta da učinim? Moram se vratit na posao”- prisetila se glumica.

O bolesti je znala dosta budući da se njen otac borio s istom. Ema je odlučila da svoju dijagnozu neće podeliti s puno ljudi, a tada je krenula na još pretraga.

-Supruga sam upoznala 2011. godine i tada sam odlučila da neću živeti život u strahu već se pobrinuti za sebe da sve bude u redu -kazala je Ema te otkrila zašto se odlučila javno progovoriti.

-Umorna sam od toga da nisam iskrena, a i moja ćerka promenila mi je perspektivu. Znam da ona ima 30 posto veću šansu dobiti multiplu. Imam ovu platformu i trebala bih ju koristiti, iako će to možda uticati na moj posao- objasnila je Ema.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.