MILJANA KULIĆ IDE U ZATVOR? Evo kolika KAZNA JE ČEKA zbog toga što je bivšem vereniku PRETILA SMRĆU!
Miljana Kulić u gadnom problemu, Foto: Pritnscreen

loše joj se piše

MILJANA KULIĆ IDE U ZATVOR? Evo kolika KAZNA JE ČEKA zbog toga što je bivšem vereniku PRETILA SMRĆU!

Za fizičko nasilje u rijalitiju takođe treba da odgovara

Objavljeno: 19:47h

Nakon što je diskvalifikovana iz rijalitija "Zadruga" jer je fizički nasrnula na Jovanu Tomić Matoru, kojoj je zadala udarac u predelu lica i samim tim joj nanela povrede, Miljana Kulić je napolju napravila još veći problem. Naime, u javnosti se pojavio snimak na kome ona preti svom bivšem dečku Lazaru Čoliću Zoli.

Biće ti kičma slomljena. Kunem ti se u Željka, dabogda mi umro ako lažem. Sutra zovi svog menadžera neka ti spremi devet hiljada evra što mi duguješ. Tijanin momak je ubio dečka zbog Tijane, da ubije još jednog boli ga d*pe, biće ti ubijena i majka", jezive su reči kojima je pretila Miljana Zoli.

foto: Facebook, Printscreen Instagram

Nakon ovoga advokat Stefan Jokić otkrio je za medije šta ovakvo ponašanje povlači za sobom.

U ovakvim situacijama posmatra se lice koje je izloženo pretnjama i nasilju. Polazi se od njegovog subjektivnog osećaja. Ukoliko je ugrožena sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, postoje uslovi za podnošenje prijave. Takođe, pretnje nasiljem mogu biti i elementi drugih krivičnih dela, posebno iz oblasti protiv sloboda i prava čoveka i građanina.

On je dalje naveo da ukoliko Lazar Čolić podnese tužbu prijavu protiv Miljane Kulić, ona može biti kažnjena na sledeći način:

Za ugrožavanje nečije sigurnosti kazna može biti novčana ili do godinu dana zatvora", ističe advokat dok, kako kaže, za nasilje pred kamerama nacionalne televizije treba da reaguje tužilaštvo.

Javni tužilac po službenoj dužnosti treba da pokrene postupak protiv lica koje ugrožava tuđu sigurnost. Istakao sam da sve zavisi od subjektivnog osećaja žrtve pretnji. Ukoliko on strahuje ili se oseća ugroženo, onda tu postoje elementi za reagovanje. U našoj zemlji postoje institucije kojima se može obratiti i koje će shodno tome reagovati", kaže Jokić.

foto: Printscreen

Sagovonik, takođe, ističe da je u ovakvim situacijama od izuzetne važnosti i faktor - ko je uputio pretnju ugroženom licu.

Ukoliko uzmemo u obzir da se psihičko zdravlje Miljane Kulić uvek dovodilo u pitanje, njenim postupcima se mora pristupiti na drugačiji način.

Reakcija nadležnih institucija je izostala nakon što je produkcija TV Pink sankcionisala bivšu zadrugarku, a po tvrdnjama našeg sagovornika ključni su postupci i izjave oštećenog lica. Da li će Miljana Kulić biti zakonski kažnjena i da li će Lazar Čolić Zola podneti tužbu protiv nje, ostaje da vidimo.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.