ZNAČI LI OVO DA ĆE I JOKIĆ IGRATI?! Lučić očekuje da se svi igrači odazovu za kvalifikacije za Olimpijske igre!
Vladimir Lučić po povratku sa Svetskog prvenstva u Kini, Foto: Printscreen

Nisu uradili zacrtano

ZNAČI LI OVO DA ĆE I JOKIĆ IGRATI?! Lučić očekuje da se svi igrači odazovu za kvalifikacije za Olimpijske igre!

Jedno od glavnih pitanja u srpskoj javnosti posle razočarenja na Mundobasketu jeste u kakvom sastavu će biti reprezentacija u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Objavljeno:

Srpski košarkaši su se vratili sa Svetskog prvenstva u Kini na kome su zauzeli peto mesto i ispali već u četvrtfinalu, što nikako nije zadovoljilo apetite i njih samih, kao ni javnosti i navijača u Srbiji.

Uz Bogdanovića, još je samo Vladimir Lučić pristao da da izjavu za okupljene novinare na aerodromu "Nikola Tesla".

- Nisu se slegli utisci i sigurno da nismo zadovoljni rezultatom. Nismo ostvarili rezultat i ono što smo zacrtali još pre nego što smo se okupili. Ali šta, tu je?! Sad je vreme da se napravi analiza, da vidimo gde smo grešili, i individialno i timski, pa da u narednim godinama budemo bolji - rekao je Lučić.

Da li su igrači pričali među sobom o utakmicama i analizirali utakmice i međuz sobom govorili o neuspehu?

- Pričali smo i dok smo bili tamo u Kini. Proveli smo dane zajedno, imali sastanke posle svih utakmica. Pričali smo. Ali kada je sve prošlo i završilo se prvenstvo, imali smo dva dana više da razbistrimo glave i ne razmišljamo više o stvarima koje su iza nas.

Posle bolnih poraza od Španije, a pogotovo od Argentine u četvrtfinalu, čime je okončan san o tituli i medalji, koliko su ipak značile pobede nad Amerikom i Češkom u doigravanju?

- To je bio neki plan, da tako kažem. Kad smo već ispali iz borbe za medalju, onda da na pravi način završimo sve. Dosta se pričalo o tom meču protiv Amerike, verovatno su svi u Srbiji pratili utakmicu, ali ne u finalu, nažalost, gde su nas svi videli, već u borbi od 5. do 8. mesta. Bitno je da smo u nekom dobrom raspoloženju završili prvenstvo.

Na kraju je izjavio i da očekuje da se svi igrači i iz ove reprezentacije odazovu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre sledeće godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.