NEKA SE DOBRO ZAPITAJU POSLE SALETOVIH REČI: Poslednji apel selektora Đorđevića!
Aleksandar Đorđević, Foto: Starsport©

mundobasket

NEKA SE DOBRO ZAPITAJU POSLE SALETOVIH REČI: Poslednji apel selektora Đorđevića!

FIBA da se zapita

Objavljeno:

Nakon osvajanja petog mesta na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini Aleksandar Đorđević je obelodanio da više neće biti selektor reprezentacije Srbije.

Đorđević je iskorstio da po poslednji put kao selektor Srbije pošalje poruku krovnoj košarkaškoj organizaciji. Sale smatra da FIBA pod hitno mora da promeni nešto.

- Moram da kažem da je organizacija u Kini bila izvrsna. Ljudi su bili divni, hrana odlična, sve je bilo kako treba... Ali takmičenje je jako teško, zahtevno za igrače i o tome moramo da razmišljamo u budućnosti. Ako imate jedan tim koji igra četvrtfinale i mora da putuje samo jedan sat autobusom do sledećeg grada, a drugi posle teške utakmice ustaje rano ujutru, putuje dva sata do aerodroma, pa ima dugačak let i onda dolazi u novi grad i ne može da se posveti radu, to je veliki problem. I nisu isti uslovi za sve - rekao je Đorđević i dodao:

- Nama se isto desilo na Evrobasketu u Istanbulu. Imali smo dan manje za odmor od Slovenije pred finale. Posle 15 dana konstantnog igranja i velikih napora, ostali smo bez snage za najbitniju utakmicu na turniru i mora to da se promeni. Moramo kao Savez, treneri i pojedinci da utičemo na ljude koji odlučuju o ovim stvarima da svi takmičari imaju iste uslove.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.