IZGLEDA NISAM TOLIKO LUD KAO ŠTO SU PRIČALI PRE 2 GODINE: 'Ludak' Skola je sve predvideo šta će se desiti u Kini!
Luis Skola je u polufinalu ubacio 28 poena i imao 13 skokova, Foto: AP

Mlađi mogu samo da uče

IZGLEDA NISAM TOLIKO LUD KAO ŠTO SU PRIČALI PRE 2 GODINE: 'Ludak' Skola je sve predvideo šta će se desiti u Kini!

Fantastični Argentinac briljira iako je na pragu pete decenije života

Objavljeno: 19:22h

Luis Skola u 39. godini drži časove košarke na Svetskom prvenstvu u Kini i odveo je svoju Argentinu do trećeg finala Mundobasketa u istoriji. Za sada samo dotle.

Uprkos tome što bi po godinama mogao da bude čak i otac mnogim igračima protiv kojih igra, vremešni "gaučos" ih uništava u međusobnim duelima svojim kvalitetom, znanjem, iskustvom i fantastičnom formom u kojoj se nalazi.

Legendarni Luis Skola igra kao u najboljim danima karijere
Legendarni Luis Skola igra kao u najboljim danima karijerefoto: AP

Zbog toga se našao u prilici da se ponovo bori za trofej šampiona sveta, koji je već jednom u karijeri izgubio. Pre 17 godina je u finalu Jugoslavija bila jača, iako mnogi Argentinci smatraju da su tada bili pokradeni.

Međutim, sada mu je istorija dala priliku da stavi krunu na svoju fantastičnu karijeru, a kako je sam rekao posle polufinala protiv Francuske, on je još pre dve godine bio uveren da ovaj argentinski tim može da stigne ovako daleko.

I Nikola Jokić se našao na 'času' Luisa Skole
I Nikola Jokić se našao na "času" Luisa Skolefoto: AP

- Pre dve godine sam rekao nešto... Ovaj tim me podseća na zlatnu generaciju 1999, 2000. godine. Mnogi ljudi su me gledali kao ludaka. Danas izgleda da nisam toliko lud jer smo na istom mestu gde smo bili i 2002. godine - rekao je Skola posle polufinala.

A kakav je samo meč odigrao?! Ma, šta meč! Čitav turnir! Razbio je prvo centre Srbije u četvrtfinalu, pa onda i Francuzima 28 poena uz 13 skokova. Zaista je trenutno prvi kandidat za MVP-ja Mundobasketa, iako je na pragu 40. godine života.

- Da, sviđa mi se, ali donekle poričem to. Volim da igram, da radim razne stvari na terenu. Osećam kao da mogu da igram i malo mi je neprijatno kad mi kažu šta sve donosim svlačionici i klupi. Došao sam da igram, i osećam neki unutrašnji sukob, volim da igram i to je ono što želim da radim - rekao je Skola na račun svojih "godina" i iskustva koje prenosi mlađim saigračima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.