ŽAO MI JE ŠTO SRBIJA NIJE OTIŠLA DALJE! Reprezentativac Hrvatske oduševljen Bogdanom: On je najbolji igrač u Kini!
Bojan i Damjan, Foto: Nebojša Mandić

PODELIO SVOJE UTISKE

ŽAO MI JE ŠTO SRBIJA NIJE OTIŠLA DALJE! Reprezentativac Hrvatske oduševljen Bogdanom: On je najbolji igrač u Kini!

- Lično sam već godinama fasciniran Luisom Skolom, nemam reči za čoveka koji s 39 godina razvaljuje takvom lakoćom - istakao je

Objavljeno:

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež s velikim užitkom prati sve događaje sa Svetskog prvenstva u Kini, a za 24sata.hr najavljuje i nadolazeće polufinalne duele Argentine i Francuske, te Španije i Australije. Ovaj 33-godišnjak je u karijeri svlačionicu delio s najboljim strelcem Francuske Evanom Furnijeom (igrali u Orlando Medžiku), ali i ikonom Argentine Luisom Skolom (igrali u Indijana Pejsersima).

- Iskreno, bio sam skeptičan oko ovog Svetskog prvenstva zbog toliko otkaza najvećih zvezda, ali i činjenice kako niz kvalitetnih reprezentacija nije tamo. No, sada se sve zahuktalo, pa sam s velikim guštom pogledao većinu utakmica, a bilo je tu stvarno jako dobrih duela - kaže Damjan Rudež, pa nastavlja:

Damjan Rudež i Luis Skola
Damjan Rudež i Luis Skola foto: AP

- Lično sam već godinama fasciniran Luisom Skolom, nemam reči za čoveka koji s 39 godina razvaljuje takvom lakoćom. Ali, on uprkos godinama ne dominira samo znanjem, već i fizičkim mogućnostima. I zbog svojih godina ne pati niti u jednom segmentu igre. Oduševljen sam i Bogdanom Bogdanovićem, možda i najboljim pojedincem ovog turnira, zbog njega mi je žao što Srbija nije otišla dalje. Što se tiče reprezentacija, uživam da gledam Australijance za koje imaš osećaj kako mogu da se dodaju zatvorenih očiju.

A ko su po vama glavna razočaranja Svetskog prvenstva u Kini?

- Iskreno, očekivao sam više od Brazila, oni su imali potencijal biti među četiri najbolje ekipe turnira. Navijao sam za njih, upisali su nekoliko teških pobeda, pa potpuno razočarali protiv Češke. Među neugodna iznenađenja izdvojio bih i Nemačku, za njih sam mislio kako mogu nešto ozbiljnije da urade. Imaju taj individualni kvalitet, prognozirao sam da će otići dalje - rekao je Rudež.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.