SALETOVE PRVE REČI POSLE RUŠENJA AMERA: Ovako mi igramo! Pokazali smo ponos i dokazali da smo tim čak i kad ne ide!
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/Branislav Božić

mundobasket

SALETOVE PRVE REČI POSLE RUŠENJA AMERA: Ovako mi igramo! Pokazali smo ponos i dokazali da smo tim čak i kad ne ide!

- Dokazali smo da smo tim. Zajedno smo čak i kada stvari ne idu kako smo hteli - rekao je Đorđević

Objavljeno: 15:59h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle utakmice sa SAD da je ponosan na reakciju njegovih izabranika nakon poraza u četvrtfinalu.

- Dobra reakcija, dokazali smo da ova zemlja i košarka imaju puno ponosa. Putovanje i organizacija nam nije pomogla uopšte, mnogo nam je značilo što smo prespavali na istom mestu ovoga puta. Momci su izašli sa željom da pobede i dokažu da se radilo o lošem danu i porazu protiv Argentine. Dokazali smo da smo tim. Zajedno smo čak i kada stvari ne idu kako smo hteli - rekao je Đorđević.

- Ovo je kako mi igramo, otvorili smo meč dobro šutirali, nisu bili spremni mentalno koliko i mi. Reagovali su u drugoj četvritni, ali našli smo način da igramo sa njima, u drugom poluvremenu smo našli i igru u reketu - dodao je Đorđević.

Bogdanović je lider ove reprezentacije
Bogdanović je lider ove reprezentacije foto: Dado Đilas

- Ovo je dobra pobeda, dokazali smo sami sebi čega smo sposobni, imamo još mečeva da odigramo do kraja turnira i to ćemo uraditi.

Selektor je upitan o partijama Bogdana Bogdanovića, o kojem je imao samo reči hvale.

- On raste neverovatnom brzinom, već par godina je u NBA, voli košarku, voli trening. Misli o košarci stalno, imao je sjajan turnir, uobičajeno najbolji strelci ne osvajaju medalje, morate imati nekoliko dobrih strelaca i oružja, ali Bogdanu nemam ništa da kažem osim da čestitam. On je lider, nastavlja da raste i biće oslonac reprezentacije i kluba za koji nastupa u narednim godinama - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO:

(Espeso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.