DARKO MILIČIĆ ZAPUŠIO USTA PLJUVAČIMA ORLOVA: Možemo samo da im stegnemo ruku!
Darko Miličić, Foto: Dragana Udovičić

BRANI KOŠARKAŠE

DARKO MILIČIĆ ZAPUŠIO USTA PLJUVAČIMA ORLOVA: Možemo samo da im stegnemo ruku!

Iako se ovaj duel očekivao u borbi za zlato ipak će se dva bivša glavna favorita sastati u razigravanju

Objavljeno:

Košarkaši Srbije igraju protiv SAD u meču za peto mesto na Mundobasketu u Kini.

Iako se ovaj duel očekivao u borbi za zlato ipak će se dva bivša glavna favorita sastati u razigravanju. Posle bitke su svi generali, a svoje viđenje dao je i Darko Miličić, najtalentovaniji košarkaš koji je nije uspeo da osvoji medalju sa reprezentacijom 2005. i 2007. godine.

- Prvo, ako me pitate da li znam kako je mogao da se izbegne neuspeh, odgovor je: da sam znao, sigurno bih to znanje primenio u periodu koji ste gore napomenuli, pa nas danas ne bismo imali etiketu najgore generacije. Drugo, u ovakvim momentima nije korektno iznositi bilo kakve paušalne zaključke. Možemo samo da stegnemo ruku tim momcima i stručnom štabu, čestitamo im na svemu što su poslednjih godina uradili za našu košarku i koliko su radosti doneli Srbiji - rekao je Miličić za "Novosti".

Istakao je da pritisak može biti različit.

- Postojao je pritisak medija, pa i nacije, igrači sami sebi najviše stvore pritisak koji zna ponekad da pogura ka napred... Ali realnost ne mora uvek da se poklopi sa očekivanjima. Setite se moje generacije iz 2005. za koju je važilo "ili prvo mesto ili ništa", pa selekcije Španije koju je 2007. cela njihova država još pre početka Evrobasketa videla na vrhu, ili SAD 2002, 2004. i 2006... Ljudi, to vam je sport. Ponavljam, svaka čast momcima, svi su se odazvali, bila im je čast da treniraju skoro celo leto i igraju za Srbiju - dodaje.

Srbija će morati da igra kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju pošto se nije našla među dve najbolje evropske selekcije.

- Verujem da će biti u Tokiju, svim srcem ću, kao da sada, navijati za njih - rekao je Miličić koji zbog preloma ruke nije učestvovao na Igrama u Atini 2004. godine, a zbog neuspeha u Španiji 2007. godine nije uspeo ni da se kvalifikuje za olimpijski turnir u Pekingu četiri godine kasnije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.