ĐORĐEVIĆ NA IVICI SUZA ZBOG TRAGEDIJE VASE MICIĆA: Ne znam šta da kažem, jako je teško! Pokazao je veličinu!
Saša Đorđević je bio na ivici suza dok je govorio o tragediji koja je zadesila Vasu Micića, Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Tuga i bol u taboru Srbije

ĐORĐEVIĆ NA IVICI SUZA ZBOG TRAGEDIJE VASE MICIĆA: Ne znam šta da kažem, jako je teško! Pokazao je veličinu!

Selektor Srbije je istakao koliko je samo hrabru odluku doneo Micić da ostane uz ekipu

Objavljeno: 14:36h

Prožeta tugom i teškom atmosferom je bila konferencija Saše Đorđevića u Donguanu, dan uoči četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv Argentine.

Po dolasku u ovaj grad našu reprezentaciju su zatekle teške vesti o ličnoj tragediji Vasilija Micića, čija je majka preminula posle teške bolesti.

Ipak bez obzira na najteže trenutke kroz koje prolazi u životu mladi plejmejker Srbije je doneo odluku da ostane sa reprezentacijom i igra četvrtfinale.

- Pre svega, moja prva neka misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Moje saučešće njemu, ovako javno. Mi smo već popričali i nije mu lako. Nije mu lako bilo sve ovo vreme. Od početka priprema. Sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz težak period i svaka mu čast na način na koji je došao na pripreme, odradio sve, i što je ovde. Odlučio je da bude sa nama i sutra odigra. To je stvarno velika stvar - rekao je Đorđević i dodao:

- Nije lako nikome. Njemu je sigurno najteže. Svi su uz njega. Pokušavamo i mi, i njegovi saigrači da mu damo podršku. Jednostavno stvar koja se desila... Ne znam šta da kažem. Jako je teško. Ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast - rekao je Đorđević.

Selektor se osvrnuo i na naporan raspored mečeva i predugih putovanja koja timovi imaju u kratkom roku između utakmica što itekako utiče na igrače i ekipu, a pre svega zbog prilično slabe organizacije Mundobasketa.

- Odradili smo trening oporavka. Fizički, u teretani. Momci su odradili pun trening. Uradićemo video analizu i pripremu za sutra. Stigli smo negde oko 2 čini mi se. Imali smo i mi dost,a par sati posle aviona. Ustali u 6. Nije lako. Komentarišemo sa svima i stvarno je to neka stvar koja onako čudna za jedno ovako veliko takmičenje, da se organizuje na ovaj način, ali to je što je. Idemo dalje.

Srbija igra protiv Argentine četvrtfinale u utorak od 13 časova po našem vremenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.