NBA MVP I GRČKA ISPALI SA MUNDOBASKETA: Bili su nadomak pobede koja im donosi 1/4 finale, ali su se Česi spasili!
Janis Adetokumbo nije uspeo da dovede Grčku ni do četvrtfinala, Foto: EPA

Mundobasket 2019

NBA MVP I GRČKA ISPALI SA MUNDOBASKETA: Bili su nadomak pobede koja im donosi 1/4 finale, ali su se Česi spasili!

U trenucima kada su bili na pragu pobede potrebnom razlikom ostali su bez Adetokumba zbog 5 ličnih grešaka, tako da je pobeda bila Pirova

Objavljeno: 12:53h

Grčka je ispala sa Svetskog prvenstva u drugoj grupnoj fazi uprkos tome što je u ekipi imala MVP-ja NBA lige, Janisa Adetokumba.

Grci su u poslednjem i odlučujućem meču protiv Češke pobedili 84:77, ali taj trijumf nije bio dovoljan, pošto im je bila potrebna pobeda od minimum 13 poena razlike kako bi mogli da se nadaju prolasku u četvrtfinale.

I imali su čak i 14 poena prednosti sredinom poslednje četvrtine, ali onda se dogodila najgora moguća stvar za njih pošto je Janis Adetokumbo napravio faul u napadu, što mu je bila peta lična greška na 5 minuta do kraja meča.

Česi su to znalački iskoristili, dok su "heleni" počeli da srljaju u napadu i sve je to dovelo do smanjenja njihove prednosti, pa je meč čak ušao u neizvesnu završnicu u jednom momentu.

Češki košarkaši su savršeno maltene izvodili slobodna bacanja pogodivši 21 od 22 izvedena uz 8 trojki, dok su Grci na drugoj strani promašili čak 8 penala.

Nejefikasniji u češkoj ekipi je bio je fenomenalni Bohačik sa 25 poena (4/7 ta tri), a pratili su ga Auda i Satoranski sa po 13 i Hruban sa 10.

U ekipi Grčke prvo ime Nik Kalates sa 27 poena i po 6 skokova i asistencija. Slukas je ubacio 16, Janis Adetokumbo 12 uz 9 skokova i Tanasis Adetokumbo 11.

Česi sada čekaju konačan ishod meča Brazil - SAD i ukoliko ne bude nikakve senzacije onda će oni u četvrtfinale i tako postati najprijatnije iznenađenje Mundobasketa u Kini.

Takođe, odigrana je i utakmica u grupi L, koja nije imala rezultatski značaj između Litvanije i Dominikanske Republike, pošto su obe ekipe već ranije ostale bez šansi za četvrtfinale.

I Litvanci su trijumfovali ubedljivo 74:55 zahvaljujući fantastičnoj igri Lukasa Lekavičijusa koji nije imao promašaj na meču.

Pogodio je svih 8 šuteva (samo jednu trojku) i meč završio sa 19 poena, koliko je ubacio i Jonas Valančijunas koji je imao i 10 skokova. U redovima Dominikane je najefikasniji bio Mendoza sa 14 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.