ISTORIJSKA POBEDA CRNE GORE: Šou blokada Dina Radončića, Japanac im ubacio 34 poena bez ijedne pogođene trojke!
Nikola Vučević i Dino Radončić, Foto: STARSPORT/XINHUA

Mundobasket 2019

ISTORIJSKA POBEDA CRNE GORE: Šou blokada Dina Radončića, Japanac im ubacio 34 poena bez ijedne pogođene trojke!

"Sokolovi" su upisali prvi i jedini trijumf na Mundobasketu

Objavljeno:

Selekcija Crne Gore je stigla do istorijske prve pobede na Svetskim prvenstvima.

"Sokolovi" su u razigravanju za plasman stigli uz dosta muke do trijumfa nad Japanom 85:60 čime su u konačnom rasporedu klasifikacije u grupi O zaslužili plasman između 21. i 24. mesta.

Nije ovo bio nimalo lak meč za izabranike Zvezdana Mitrovića koji su zahvaljujući sjajnoj prvoj četvrtini, gde su briljirali u odbrani sa neverovatnom serijom blokada, stigli do dvocifrene prednosti.

Međutim, nakon toga su potpuno ispali iz ritma dok su Japanci predvođeni fenomenalnim Vatanabeom polako topili njihovu prednost pa je na polovini treće deonice bilo nerešeno 45:45.

Ipak, tada je NBA ol star igrač Nikola Vučević pokrenuo ekipu te je ubrzo napravljena serija koja je donela mirnu završnicu i prvi trijumf na šampionatu planete za Crnogorce.

Vučević je bio prvo ime kod Crnogoraca sa 18 poena i prikupio je 7 skokova, a dvocifreni su bili još Ivanović sa 12 i Dubljević i Bjelica sa po 10 poena i po 6 skokova. Takođe, Dino Radončić je imao čak 5 blokada.

U redovima Japana brutalnu partiju je pružio Juto Vatanabe sa 34 poena i 9 skokova, koji je na taj način odmenio Hačimuru koji nije igrao na ovom meču.

Interesantno je da je Japan šutirao za tri poena 0/16.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.