NIJE VEROVAO ŠTA VIDI: Selektor Španije totalno odlepio zbog Srbina!
Serđo Skariolo, Foto: EPA

mundobasket

NIJE VEROVAO ŠTA VIDI: Selektor Španije totalno odlepio zbog Srbina!

- Bogdan Bogdanović je neverovatan igrač - rekao je Skariola

Objavljeno: 20:21h

Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je selekciju Srbije u meču koji je odlučio prvo mesto u grupi, a selektor Crvne furije Serđo Skariolo je bio ponosan na svoje igrače, ali je i pohvalio našeg reprezentativcaBogdana Bogdanovića, koji je sa 26 ubaenih poena bio najbolji akter utakmice.

- Čestitam mojim igračima na sjanom naporu i koncentraciju koju su implementirali u naš plan igre. Moram da kažem i da je moje divljenje i poštovanje prema Srbiji apsolutno veliko, oni su sjajan tim, imaju sjajan tim, a Bogdan Bogdanović, ovaj momak je neverovatan! Imao je 75% šuta, 78 za 2, 40% za tri, 10 skokova, 6 asistencija. On je neverovatan igrač - rekao je Skariolo i dodao:

Borili smo se kada su se vratili i morali su da se vrate, jer su veoma dobar tim. Ali smo imali nekoliko sjajnih odbrana i nekoliko dobrih kreativnih napada. Mislim da je bila dobra utakmica. Oni su u proseku postizali preko 100 poena, spustili smo ih na 79.

Jedina svetla tačka u našem timu bio je Bogdanović
Jedina svetla tačka u našem timu bio je Bogdanovićfoto: Dado Đilas

- Mi smo daleko od ofanzivnog talenta koji smo imali prethodnih godina, a ako želimo da se takmičimo sa dobrim timovima, moramo da igramo, ne dobru, nego fenomenalnu odbranu. To je naša sudbina i naš put i moramo da ga pratimo. I u takvim slučajevima ćemo izgubiti sedam puta od 10 mečeva, ali u jednoj utakmici imamo šansu da se takmičimo sa svima i imamo šansu samo ako igramo vrhunsku odbranu - rekao je Skariolo, koga su novinari pitali kako uspeva da njegov tim uvek diže formu kako takmičenje odmiče.

- Mogu da kažem da je to kombinacija nekoliko faktora. Igrači sa mnogo iskustva, oni koji imaju više od 30 godina, ne mogu da budu u punoj formi tokom čitavog prvenstva, to je ne moguće. Moraju da čuvaju energiju, jer kada dođu ključne utakmice ne mogu da budu na najvišem nivou ukoliko budu na vrhuncu na početku. Više od 50 odsto naših igrača nikada nije igralo Svetsko prvenstvo, bilo im je potrebno da se naviknu na turnir i novu situaciju - rekao je selektor Španije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.