SRBI SU DŽINOVI, A MOGU I DRUGAČIJE DA VAS UNIŠTE: Španci se tresu kao bebe pred meč sa Orlovima!
Jokić, Lučić i Marjanović, Foto: Dado Đilas

UPLAŠILI SE

SRBI SU DŽINOVI, A MOGU I DRUGAČIJE DA VAS UNIŠTE: Španci se tresu kao bebe pred meč sa Orlovima!

Novinar Asa osvrnuo se i na svoju reprezentaciju u istom tekstu

Objavljeno: 10:39h

Vreme je za ono što smo svi očekivali i potajno priželjkivali da se dogodi. Duel Srbije i Španije za prvo mesto u grupi na Mundobasketu i za izbegavanje SAD u eventualnom polufinalu (drugoplasirani ide na njih u žrebu).

Tim povodom, španski list As napisao je analitički tekst u kom se jasno vidi kako njihova javnost trenutno gleda Saletove Orlove. Kao jedan od najjačih timova na svetu, što su oni definitivno i zaslužili.

- Đorđević i Skariolo se znaju 25 godina. I, sada ćemo ih u Vuhanu gledati kao majstore koji igraju šah. 'Sačekaću da vidim šta će Skariolo da pošalje na parket, pa ćemo se tome dobro prilagoditi', kaže Đorđević. Njega je selektor Španije trenirao u Bolonji i Madridu. Poštovanja tu ima na pretek. Sale je još kao igrač učio da bude trener, otac Bratislav, Bata, bio je poštovan strategu ondašnjoj Jugoslaviji. Mlađi Đorđević je postao barjaktar povratka klasične košarke 'Niska petorka, niska petorka! Kada gubiš, onda četvortka igra peticu, trojka četvorku...'. On je satkao ekipu kojoj je ponekad prioritet da šutira trojke. Ali je isto tako istina da je pronašao spontano nastalu generaciju džinovskih zvezda: Jokić, Bjelica, Marjanović, Milutinov. Možete tome da dodate čak i Birčevića, pa i veterana Raduljicu, Đorđevićevog vojnika. Činjenica je da Srbija, sa prosečnom, džinovskom visinom od 2,05 metara, može da vas uništi i potpuno drugačije - spolja sa Micićem, Jovićem, Lučićem i Bogdanovićem - piše španski list, po čijim rečima se vidi da se cela njihova nacija trese pred duel sa Orlovima.

Aleksandar Saša Đorđević
Aleksandar Saša Đorđević foto: Dado Đilas

A, onda se novinar osvrnuo i na svoju reprezentaciju:

- Španija nema baš toliko (kvalitetnih) igrača, pa je njen prevashodni posao da što je bolje moguće koristi ljudski kapital koji ima. Skariolo je zato u petak lično video fantastične vesti kada su (protiv Italije) rezervisti preuzeli glavnu ulogu. Kada nije išlo Rikiju (Rubiju) i Marku (Gasolu), volontirali su Ljulj i Huančo (Ernangomez, Jokićev saigrač iz Denvera) da ponesu breme napada, Klaver i Rudi su kapitenski predvodili odbranu, a tu je bio i Ribas, koji je još 2015. na Evrobasketu zaslužio poverenje Skariola. Čini se da će selektor povećati rotaciju igrača (Beiran, Rabaseda i Kolom nisu ni ulazili na parket protiv Italije), a smanjiti minutažu naših 'svetih krava' u iščekivanju onog što tek sledi. Prve dve faze su takve, dozvoljen je jedan kiks. Ali, Španija, sa svojim mudrim poslovanjem kada se radi o izbegavanju umora asova, ali i ostvarivanju uspeha u poslednjoj decniji, sada ima pravao da koristi džokera ako šah sa Srbijom postane ružan - piše As.

Bitka za prvo mesto na tabeli Grupe J i SAD tek u finalu. Kvota na pobedu Srbije je 1,30. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Španija – Srbija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.