TRAGEDIJA CRNE GORE: Posle ispadanja sa Mundobasketa dogodila im se još gora stvar!
Foto: EPA

svetsko prvenstvo u košarci

TRAGEDIJA CRNE GORE: Posle ispadanja sa Mundobasketa dogodila im se još gora stvar!

Ostali su bez kvalifikacija za Olimpijske igre

Objavljeno:

Debitantsko učešće reprezentacije Crne Gore na Svetskom kupu, završeno je potpunim neuspehom.

Porazom od Turske u dramatičnom meču (74:79), crnogorski tim ostao je bez plasmana do 23. mesta i bez kvalifikacija za Olimpijske igre!

Imaju za čim da žale izabranici Zvezdana Mitrovića. Ispustili su pobedu protiv ekipe koja se prepala pobede nad Amerikancima, a potom doživela klasičan nokaut u duelu sa Češkom. Crna Gora je odlično počela, na isti način i nastavila i u trećoj deonici 52:42. Pred poslednjih 10 minuta vodila je 58:49.

U svim analizama neuspeha, trebalo bi da se nađe opravdanost pozivanja Dereka Nidama. Naturalizovani Amerikanac se u triler završnici meča sa Turskom pretvorio u tragičara. Pošto je Turska preokrenula, Dubljević pogodio za 71:69, a Birsen odgovorio sa dva ubačena penala, Nidam je pogodio dva od tri slobodna bacanja. Džedi Osman se neobjašnjivo lako prošetao kroz reket i lako položio za novo vođstvo Turaka (73:72). Nidam je još jednom preuzeo odgovornost, promašio trojku i to je bio uvod u kraj.

Nikola Vučević je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Nidam je ubacio 13, a Dubljević 12 poena. U turskom timu odskočio je Džedi Osman sa 19 poena. Melih Mahmutoglu ubacio je 17, a Džejms Birsen 15 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.